Boek op zoek
Image default
Onderwijs

Heb jij het in je om office manager te worden?

Een office manager worden is alleen weggelegd voor iemand met veel energie, hij of zij houdt het overzicht en heeft oog voor details. Je bent namelijk niet alleen verantwoordelijk voor administratieve zaken, zoals de postverwerking, de archivering en het agendabeheer. Je taken kunnen veel breder zijn, je bent de spin in het web op kantoor. Niet alleen om ervoor te zorgen dat op kantoor alles op rolletjes loopt en iedereen zijn werk kan doen, maar ook omdat er steeds vaker thuiswerkers zijn die informatie en voorzieningen nodig hebben.

Karakter van een office manager

Een office manager kent het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Hij of zij kent alle mensen, weet wanneer er nieuwe collega’s komen werken en kan hen voorzien van de nodige informatie over de werkplek. Hij zorgt ervoor dat de voorraad op kantoor steeds in orde is, zodat niemand iets te kort komt tijdens het werk. Dit is een belangrijke taak en het betekent dan ook dat je moet weten waar alles ligt, wanneer leveranciers komen en wanneer je weer een bestelling de deur uit moet doen. Je hebt niet alleen interesse in de mensen en de materialen op kantoor, je hebt er vooral plezier in om al deze zaken te regelen voor iedereen.

Toekomstperspectief

Ben je klaar met de studie en ga je aan de slag als office manager? Dan is het goed om te weten dat deze functie zeker geen eindstation is. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden en vervolgstudie die aansluiten bij de functie van office manager. Denk aan de functie van facility manager, waarbij je op een ander niveau binnen de organisatie opereert. Ook kun je doorgroeien tot communicatiemedewerker en je op dit vlak verder specialiseren. De functie van office manager is een mooi startpunt om je eigen capaciteiten te ontwikkelen en je kunt de functie zelfs part time doen.