Boek op zoek
Image default
Onderwijs

Theater op school

Theater gaat over iedereen, over jouw en mij. Het is een goede manier om jezelf te uiten, of juist even weg te gaan van de realiteit. Voor veel mensen is het een hobby, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het is een talent dat je kan ontwikkelen. Je kan er zo voor zorgen dat je beter wordt in het gene wat je leuk vind om te doen. Van je hobby je werk maken is een droom voor veel mensen, en hier zit daar zeker potentie in. Je hebt veel verschillende vormen van theater, en veel verschillende onderdelen. De hoofdpersoon is niet daadwerkelijk het enigste waar het om draait. De andere mensen die op het podium staan, of achter de schermen hebben een net zo grote rol in de productie. Alleen voor het publieke oog ligt het anders.

Theaterlessen

Het leren van de kunst van het theater is ingewikkelder dan je denkt. Zo is het soms lastig om nou te weten waar je wilt beginnen en waar je goed in bent. Ook kost het veel tijd, als je ergens goed in wilt worden of wilt weten of je het leuk vind, kost het veel tijd. Je moet er volledig voor gaan en daar zijn theater workshops ideaal voor. Zo heb je verschillende categorieën. Van musical theater, naar dans of foto theater. Je hebt veel meer verschillende dingen die op het theater plaats vindt, ook dans en zang hoort er namelijk bij.

Dans, zang en spel

Theater is verdeeld in drie verschillende categorieën, namelijk dans, zang en spel. Bij het theater gaat het namelijk niet alleen over het acteren en het overbrengen van je verhaal. Het is een groot onderdeel ervan, maar dat betekend niet dat het er alleen maar om draait. Muziek, dans en zang zijn dingen die je vooral bij musicals wel eens tegen komt in het theater. Dans workshops zijn dus ook altijd handig om te nemen, dan voel je je in ieder geval op je gemak op het podium als je aan het dansen bent. Daarnaast is dansen erg goed voor je muziek gevoel, en zelfvertrouwen op een podium.

https://www.kleinkunstig.nl