Boek op zoek
Image default
Zorg

VGZ collectiviteitskorting

In Nederland hebben wij een relatief goed zorgsysteem. De zorg is voor de meeste mensen betaalbaar. Dit komt omdat iedereen in Nederland verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen hebben geen zorg nodig, maar op die manier draagt iedereen een beetje bij aan de zorgkosten. In Nederland is het afsluiten van een zorgverzekering dan ook verplicht. U heeft echter wel veel keuzemogelijkheden en u kunt elk jaar van zorgverzekeraar overstappen. Daarnaast is alleen de basisverzekering verplicht.

Aanvullende verzekeringen zijn bijvoorbeeld niet verplicht. Ook heeft u de mogelijkheid om bij veel zorgverzekeraars een collectieve verzekering af te sluiten. Dan sluit u dezelfde verzekering met een groep af en dan krijgt iedereen VGZ collectiviteitskorting. Sluit u een collectieve verzekering bij VGZ af? Dan profiteert u van nog meer voordelen. Daar gaan we in dit artikel even wat dieper op in.

 

VGZ collectiviteitskorting voor het hele gezin

Gaat u voor een collectieve verzekering bij VGZ? Dat kan het hele gezin meeprofiteren. Iedereen in het gezin heeft namelijk de mogelijkheid om deel te nemen. Op die manier kunt u maandelijks tientallen euro’s besparen. Heeft u nog kinderen onder de achttien jaar? Deze worden gratis meeverzekerd. Gezinsleden boven de achttien jaar zijn uiteraard niet verplicht om zich aan te sluiten.

 

Budget voor preventieve gezondheidsonderzoeken

Wanneer u een collectieve zorgverzekering bij VGZ afsluit, dan krijgt u ook een budget voor preventieve gezondheidsonderzoeken. VGZ stimuleert dat verzekerden gezond gaan leven. Met preventieve gezondheidsonderzoeken kunnen eventuele gezondheidsproblemen sneller worden opgespoord. Dit reduceert niet alleen de zorgkosten voor VGZ, maar het is tegelijkertijd ook goed voor de verzekerde. U kunt het budget daarnaast ook inzetten voor coaching, cursussen en ga zo maar verder.

 

Keuze uit meerdere aanvullende verzekeringen

Bij veel collectieve zorgverzekeringen bent u verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Daardoor bestaat altijd het risico op oververzekering. U krijgt dan weliswaar korting, maar misschien heeft u deze aanvullende verzekering helemaal niet nodig. Dan bent u uiteindelijk alsnog duurder uit. Sluit u een collectieve zorgverzekering bij VGZ af? Dan heeft u zelf de keuze uit meerdere aanvullende verzekeringen. Uiteraard krijgt u dan ook korting op de verschillende verzekeringen. Zo vindt u altijd wel iets dat past bij uw zorgwensen.

 

Snelle uitbetaling van declaraties

U geniet niet alleen van VGZ collectiviteitskorting, maar declaraties worden ook bijzonder snel uitbetaald door VGZ. Daar hebben ze een speciaal systeem voor in het leven geroepen. U kunt namelijk zelf de declaraties indienen en dan wordt het geld zo snel mogelijk overgemaakt.