Boek op zoek
Image default
Boeken en Tijdschriften

Reisboeken: super handig voor je vakantie

Wanneer je eindelijk een vakantiebestemming hebt gekozen, koop je best een reisboek voor die locatie. Want dit boek zit boordevol nuttige informatie. Op deze manier wordt jouw vakantie gegarandeerd een groot succes. 

Wat vind je in een reisboek?

Het is belangrijk om te weten dat de inhoud van reisboeken weleens durft te verschillen. Daarom kijk je best de inhoudstafel na. 

De meeste boeken vertellen meer over:

  • Bezienswaardigheden
  • Hotels, b&b’s en andere overnachtingsplaatsen
  • Winkels
  • Restaurants en cafeetjes

Sommige reisboeken gaan nog een stapje verder, en bevatten bijvoorbeeld stadsplattegronden, autokaarten en reisverhalen. Het is ook erg handig als de reisboek een paar veelgebruikte woorden/zinnen in de lokale taal toont. Maar natuurlijk kan je ook altijd Google translate gebruiken.

Voor elke locatie.

Voor vrijwel alle landen, streken en steden zijn er reisboeken te vinden. De populairste vakantielocaties hebben zelfs enorm veel keuze. Er is dus altijd wel een goed boek te vinden om jouw favoriete bestemming te verkennen.

Ook leuk als cadeau.

Een reisboek hoef je niet alleen voor jezelf te kopen. Het is ook een leuk cadeau voor iemand die regelmatig op vakantie gaat. Koop bijvoorbeeld een reisboek als verjaardagscadeau of kerstgeschenk. Dames of heren, jong of oud, een goed boek maakt iedereen blij. 

Let op de uitgiftedatum.

Zoals alle andere boeken, zijn er verschillende uitgiftedatums. Je vindt bijvoorbeeld reisgidsen voor Barcelona die vorig jaar werden geschreven, maar ook oudere varianten van enkele jaren oud. Houd hiermee rekening tijdens de aankoop. Want oudere boeken bevatten waarschijnlijk verouderde informatie die niet meer van toepassing is. De meest recentere uitgaven zijn waarschijnlijk wel up-to-date.