Boek op zoek
Image default
Boeken en Tijdschriften

Mijn eerste jaar boek

In het eerste jaar na de geboorte ontwikkelt een kleintje zich reuzesnel. Voor je het weet, kan je baby staan of misschien zelfs lopen. Daarom is het ontzettend leuk om juist van dat eerste jaar veel herinneringen vast te leggen. Je kunt dit natuurlijk op heel veel manieren doen. Een hele leuke manier is echter om te kiezen voor het invullen van een ‘mijn eerste jaar boek‘. Hieronder lees je wat je met zo’n boek kunt en voor wie het geschikt is.

 

Wat kun je vastleggen in een ‘mijn eerste jaar boek ‘?

Er zijn tal van soorten invulboeken voor het eerste jaar van je baby. Zowel voor jongens als voor meisjes zijn er de leukste boeken te vinden. Ze hebben allemaal wel een min of meer vastgelegd format. In het ene boek is het format wat meer vastgelegd dan in het andere. Maar in meeste boeken vind je de volgende dingen wel terug:

  • Ruimte voor gegevens van de geboorte (denk aan lengte/gewicht van je baby, tijdstip van geboorte, et cetera).
  • Ruimte voor gegevens van de geboorte (denk aan lengte/gewicht van je baby, tijdstip van geboorte, et cetera).
  • Ruimte voor gegevens over de kraamweek (wie kwam er op bezoek, wie was de kraamverzorgster, et cetera).
  • Ruimte voor de verschillende mijlpalen in ontwikkeling (het eerste lachje, rollen, zitten, et cetera).
  • En natuurlijk heel veel ruimte voor de allerleukste foto’s!

 

Het is natuurlijk heel leuk om naast deze ‘standaard’ dingen jouw eigen, persoonlijke draai aan een eerste jaar boek te geven. Denk aan bepaalde leuke anekdotes over jouw baby. Of schrijf eens op hoe jij en je partner het eerste jaar met je baby ervaarden. Wat ook leuk is: maak een stamboom van de voorouders van je baby en plak die in!

 

Voor wie is een ‘ mijn eerste jaar boek ‘ leuk om te kopen?

Ben jij in verwachting? Dan is het heel leuk om alvast een eerste jaar boek aan te schaffen. Weet je het geslacht van de baby (nog) niet? Er zijn ook hele leuke genderneutrale eerste jaar boeken te vinden. Maar een eerste jaar boek is ook heel geschikt om als cadeautje te geven! Bijvoorbeeld als kraamcadeautje of tijdens een babyshower. Dat zullen de (aanstaande) ouder(s) vast leuk vinden!