Boek op zoek
Image default
Boeken en Tijdschriften

De leukste boeken voor je kinderen

Kinderen voorlezen is leuk en leerzaam. Welke boeken zijn geschikt voor jouw kind? Elke boeksoort heeft onderwerpen en schrijfwijzen die voor een bepaalde leeftijds categorie geschikt zijn. Kies een boekenabonnement voor jouw kind dat bij zijn of haar leeftijd past. Bij een abonnement krijg je verschillende kinderboeken met allemaal bijzondere inspirerende verhalen die bijdragen aan de kennis en persoonlijke ontwikkeling van jouw kind. Met deze top tien vindt je de leukste kinderboeken voor 2 jarige kinderen. Hieronder de kinderboeken top 10.

1. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Dit boek is geschreven door Jorg Mühle. Het leert kinderen rituelen aan voor het slapengaan en tijdens het opstaan. Door middel van een konijn die deze rituelen voordoet wordt er op een speelse wijze kennis gemaakt met dagelijkse rituelen en zelfverzorging in de avond en de ochtend.

 

2. 5 minuten verhaaltjes

Korte verhaaltjes met een krachtige boodschap. De populaire personages Woezel en Pip spelen de hoofdrol in dit boek met telkens een nieuw avontuur. Naast vermaak zijn de verhaaltje inspirerend om dagelijks te lezen. Dit kan op elk moment van de dag. 

 

3. PAW Patrol Groot Zoekboek

Dit unieke kinderboek bevat ook nog eens een spel. Het is namelijk niet zomaar een boek maar een zoekboek waar kinderen bepaalde voorwerpen in een plaatje moeten vinden. Het boek draagt bij aan een goede ontwikkelingen en aan het leren onderzoeken van bepaalde dingen. Het boek stimuleert tevens de band en samenwerking tussen kind en ouder. De ouder kan het kind ondersteunen bij het boekje. Het kind zoekt de poes, een boek of een krokodil bijvoorbeeld. 

 

Voorleesboeken voor peuters

 

4.Mijn eerste 100 woorden

Als ouder stimuleer je taalontwikkeling en luisteren door je kind geregeld voor te lezen. Het leuke voorleesboek bevat de eerste 100 woorden aan taal die je kind leert spreken. De illustraties zorgen voor extra ondersteuning en het begrijpen van een woord. Je kunt ze voorlezen als het kind een woord niet begrijpt bijvoorbeeld. En oefenen aan de hand van een plaatje dat bij het woord hoort.

 

5. Gigantosaurus

Een stukje geschiedenis en vermaak. De reusachtige dinosauriërs die ooit op aarde rondliepen miljoenen jaren geleden stimuleren kennis van het kind op het gebied van de prehistorie met dit leuke illustratieve boek vol dinosaurus plaatjes. De Gigantosaurus is het gevaarlijke roofdier waar de andere dino’s bang voor zijn. Een avontuurlijk verhaal dus. 

 

6. De leukste voorleesavonturen

Dit boekje is uitgebracht door de overleden actrice Guusje Nederhorst. Ook hier staat het leuke duo Woezel en Pip centraal. Voor het slapengaan bevat de bundel inspirerende verhaaltjes van avonturen die hondjes beleven. 

 

7. Doeboeken

In doeboeken staan allemaal opdrachtjes die kinderen uitvoeren. Dit kan aan de hand van een vraag zijn maar ook om iets creatiefs te doen. Op deze wijze maken kinderen op een leuke manier kennis met de wereld. 

 

8. Knutselboeken

In deze boeken staan opdrachten om kinderen tot beeldende uiting te laten komen. Ze kunnen gaan knutselen zoals boetseren, molentjes vouwen, borduren of plakken met stiften en lijm. Denk aan het maken van een collage aan de hand van leuke plaatjes. Dit soort boeken zorgen voor langdurig vermaak. 

 

9. Schrijfboeken

Hierin kunnen kinderen aan de hand van opdrachten leren schrijven. Voor elke leeftijdcategorie is een bepaald niveau aanwezig. Hoe jonger het kind is, hoe eenvoudiger de opdrachten zijn. 

 

10. Rekenboeken

Met een rekenboek kan een kind als jong leren rekenen. Dit zorgt voor een prima start op de basisschool en voorsprongetje op het gebied van rekenen. De boeken laten kinderen eenvoudig kennis maken met getallen en formules. 

 

Veilig voorlezen

Belangrijk is dat je het kind op een verantwoorden manier leert lezen. Veilig leren lezen is belangrijk voor de juiste start en ontwikkeling op school op leesgebied. Doe het stap voor stap en rustig aan. Laat kinderen altijd lezen in boeken die bij hun leeftijd passen.