Boek op zoek
Image default
Zorg

Het voorkomen van blessures

Blussures zijn erg vervelend, je wilt dan ook voorkomen dat je hier last van krijgt. Op het moment dat je last krijgt van blessures is het nodig om dit op de juiste manier te behandelen. Hiervoor kun je terecht bij een fysiotherapeut. Maar in dit artikel gaan we iets dieper in op het voorkomen van je blessures, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Dus, heb je ook snel last van blessures? Lees dan snel verder, want dan kunnen deze tips je helpen. 

Zorg voor een goede warming up

Simpelweg de belangrijkste tip die we je kunnen geven is het uitvoeren van een goede warming up. Alhoewel veel mensen dit al weten wordt het alsnog zwaar onderschat. Door middel van een goede warming up kun je ervoor zorgen dat je minder last krijgt van klachten, pijn en blessures. Door je spieren goed op te warmen verklein je namelijk de kans dat er iets gebeurt tijdens het sporten. 

Last van klachten, ga naar de fysiotherapeut

Natuurlijk hoef je niet direct met het eerste pijntje naar de fysiotherapuet te gaan, maar als je vaker last hebt is het zeker verstandig om eens langs te gaan. Misschien doe je iets verkeerd in de uitvoering of moet je behandeld worden. Wacht in ieder geval niet te lang, de kans is namelijk groot dat een fysio je in een paar behandelingen goed heeft geholpen. Je kunt vervolgens weer vrolijk verder sporten zonder dat je pijn hebt. 

De juiste spullen

Een andere tip die erg belangrijk is, is het gebruiken van de juiste spullen. Stel dat je 3 keer per week aan het hardlopen bent op oude en versleten schoenen is de kans groot dat je ergens last krijgt. De juiste spullen en hulpmiddelen zijn namelijk erg belangrijk als je wilt voorkomen dat je last krijgt van klachten. Bespaar hier dan ook niet op, het zou namelijk erg vervelend als je hierdoor last krijgt van blessures.