Boek op zoek
Image default
Bedrijven

Zelf boekhouden of boekhouder inschakelen?

Veel ondernemers geven liever niet te veel geld uit aan de administratie en doen de boekhouding dus liever zelf dan dat ze een boekhouder inhuren. Het is echter vaak slimmer om een boekhouder in te huren voor belastingaangiftes, salarisadministratie of andere financiële zaken.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is in te schakelen voor een breed aanbod in diensten. Een boekhouder wordt ingeschakeld om financieel advies of belastingadvies te geven. Een boekhouder kan ook de belastingopgaven voor een bedrijf doen. Je moet hierbij niet alleen kijken naar de kosten van de boekhouder, want het kan je zelfs geld opleveren. De taken van een boekhouder lopen erg uiteen. Zo kan je een boekhouder onder meer inschakelen voor: uitbesteden van de boekhouding, opstellen van de jaarrekening, invullen en versturen van belastingaangiftes, geven van financieel- of belastingadvies, de salarisadministratie bam het bedrijf en facturatie.

Heb je als bedrijf een boekhouder nodig?

Bedrijven met meer dan 50 medewerkers, een netto-omzet hoger dan 12 miljoen euro of een balanstotaal hoger dan 6 miljoen euro zijn volgens de wet controleplichtig. Controleplichtig houdt in dat de jaarrekening van een bedrijf gecontroleerd moet worden door een boekhouder. Deze bedrijven worden dus verlicht op een deel van hun boekhouding uit te besteden. Als je als bedrijf weinig tijd hebt of niet weet waar je moet beginnen is het ook handig om een boekhouder in te huren.

Offerte aanvragen

Veel bedrijven vragen eerst een boekhouder offerte aan, voordat ze beslissen of ze iemand willen inhuren. Boekhouders zijn meestal in dienst bij een kantoor. De boekhouder offerte kan flink verschillen per kantoor. De kosten van een boekhouder hebben te maken met zijn ervaring. De kosten voor een boekhouder worden ook bepaald door het werk wat je gedaan wilt hebben. Je kan al goedkoper boekhouders vinden met een gemiddeld uurtarief van 40 tot 45 euro. Wil je een boekhouder die al een aantal jaren ervaring heeft, dan liggen de kosten rond de 50 euro per uur. Voor een zeer ervaren iemand ligt het gemiddelde uurtarief rond de 80 euro. Boekhouders die niet in dienst zijn vragen zich vaak een hoger uurloon. Vraag nu gratis en verblijvend drie keer een boekhouder offerte aan.

https://boekhouderkaart.nl/boekhouder-offerte/