Boek op zoek
Image default
Dienstverlening

VoIP-telefonie: voordelen van wederverkoop van deze dienst

Internettelefonie of Voice over Internet Protocol (VoIP) is een van de snelst groeiende sectoren op de markt. Het stelt bedrijven in staat hun klantenbestand actiever te laten groeien en overdag meer werk te verzetten.

Steeds meer mensen kiezen voor VoIP-reselling, in het besef dat hun klanten zich met deze technologie geen zorgen hoeven te maken over de toekomst van hun callcenter. Bekijk hieronder de voordelen om een VoIP reseller te worden!

1. Kostenbesparingen

Door de wederverkoop van VoIP-technologie zal jouw klant onmiddellijk na de invoering van IP-telefonie aanzienlijk kunnen besparen op de exploitatiekosten van het callcenter.

De kosten van de gesprekken zelf zullen veel lager zijn, plus VoIP-providers kunnen vasthouden aan het prepaid model zodat hun middelen niet worden verspild.

 

2. Eenvoudige installatie

Oudere telefoniesystemen (vaste telefonie) vereisen een fysiek kantoor. Bij gebruik van VoIP-telefonie is deze apparatuur echter niet nodig.

Alles wat je nodig hebt om het callcenter op te zetten is een computer, een headset en een stabiele internetverbinding. De installatie van alle apparatuur neemt minder dan een dag in beslag en de ondersteuning is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.

3. Mobiliteit en schaalbaarheid

Met VoIP-telefoondiensten kunnen werknemers overal ter wereld werken: thuis, op kantoor of in een ander land. VoIP call center diensten kunnen worden aangepast om aan alle zakelijke behoeften van jouw klanten te voldoen.

Met VoIP-technologie kunt je met een paar muisklikken agenten verbinden en verbreken, de bedrijfslogica van gesprekken wijzigen en nog veel meer. Door een VoIP reseller te worden biedt je alle flexibiliteit en mobiliteit die jouw klant nodig heeft.

 

4. Automatische KPI-tracering

Nadat de VoIP-technologie in jouw callcenter is geïnstalleerd, kan de manager het systeem in de cloud aansluiten. Het virtuele systeem beantwoordt oproepen automatisch en leidt ze door naar de juiste operator.

Met de ultramoderne cloudsoftware kan jouw klant statistieken bijhouden zoals de totale gesprekstijd, de uitvaltijd van elke agent, de huidige gespreksstatus en nog veel meer. Sommige aanbieders zijn ook bezig met de ontwikkeling van hun VoIP-platforms waar deze informatie op een intuïtieve grafische manier wordt gepresenteerd.

 

5. Maximale prestaties en verkoop

Callcenters die gebruik maken van VoIP-telefoniesoftware kunnen speciale hulpmiddelen implementeren die agenten helpen meer klanten te bellen. Automatisch kiezen verhoogt bijvoorbeeld de productiviteit met 70% door gemiste oproepen te negeren en nummers automatisch te kiezen.

Door de logica van de gespreksverdeling tussen agenten aan te passen, stijgen de kansen om leads te converteren en verkopen af te sluiten.