Boek op zoek
Image default
Woningen

Van huurder tot eigenaar: zet de eerste stap

huis te koop

John (29 jaar) voelt zich al 7 jaar thuis in zijn appartement in Gent. Maar plotseling werd de plaats dicht bij hem de plaats van dromen. Het was liefde op het eerste gezicht, dus John besloot snel iedereen te worden.

“Ik moet snel een beslissing nemen. Hoewel ik vragen heb, is het duidelijk: dit is mijn huis. De volgende ochtend belde ik de bank.

Waarom besloot je ineens te kopen?

Ik weet dat ik ooit iets zal kopen, maar niet snel. Ik voelde me thuis in een appartement dat ik 7 jaar had gehuurd. Waarom zou ik dan veranderen? Tot mijn ogen vielen op het appartement van mijn dromen, dat maar een paar blokken verwijderd was van mijn woonplaats. Op een dag kwam ik dit hotel op internet tegen en vond een appartement op de tweede verdieping. Het lot bepaalt mijn positie. Na een bezoek aan het hotel was ik niet de enige kandidaat, dus ik moest snel een beslissing nemen. Hoewel ik even aarzelde voordat ik deze grote stap zette, was het duidelijk: dit is mijn thuis. De volgende ochtend belde ik de bank.

Hoe verloopt de overgang van huurder naar verhuurder?

Eerlijk gezegd soepeler dan verwacht. Ik dacht dat dat vervelend werk zou zijn, waardoor ik geen maatregelen kon nemen. De makelaar gaf me ook veel tips, wat erg handig bleek te zijn.

Kreeg u gemakkelijk een lening?

Toen ik erachter kwam dat het appartement te koop stond, heb ik direct een afspraak gemaakt met de bank. Ik heb een flink bedrag opzij gezet, maar ik denk dat het moeilijk is voor alleenstaande mannen om aan leningen te komen. Het feit is precies het tegenovergestelde! De bank was erg behulpzaam en minder dan een week later wist ik dat ik een hypotheek wilde.

Wat maakt dit appartement jouw thuis?

Bij mijn keuze spelen buren een grote rol. Dit is een rustige buurt maar toch dichtbij het stadscentrum. Ik sta pal naast het park, wat veel aan me toevoegt omdat ik graag jog na het werk. Maar vooral het appartement zelf overtuigde me: de grote ramen laten de hele dag licht binnen en het hoge plafond trekt me aan.

Ben je veel veranderd?

In feite verandert er weinig: ik woon nog steeds in dezelfde gemeenschap en betaal dezelfde maandelijkse kosten als toen ik een huis huurde. Het enige verschil is dat ik nu echt thuis ben.

Wat zou je eerste kopers een fooi geven?

Het belangrijkste advies dat ik kan geven, is om je hart te volgen. Het klinkt cliché, maar als je echt het vertrouwen in een plek verliest, accepteer je het management graag. Stel het niet uit

3 tips om te kopen

Ken uw budget

Voordat u met zoeken begint, is het het beste om te weten hoeveel budget u aan uw nieuwe huis kunt besteden. Niet alleen kijken wat u elke maand kunt betalen en het saldo dat u al heeft, onroerendgoedbelasting, notariskosten en eventuele renovatiekosten spelen ook een belangrijke rol. Laat uw bank u adviseren om een ​​lening te vinden die bij u past.

Weet wat je wilt

Wilt u een tuin? Ben je bereid om DIY te doen? Of bent u bereid een kant en klaar huis te kopen? Als je weet wat je wilt, kunnen we je beter helpen bij het vinden van een nieuwe woning. Maak daarom van tevoren een lijst. En wees flexibel! Soms komt je droomstad uit onverwachte plaatsen.

Volledig informatie vinden

Van locatie tot energieverbruik. Bij het kopen van een huis moet u met veel dingen rekening houden. Daarom staan ​​onze makelaars altijd klaar om u van het beste advies te voorzien en u van de beste service te voorzien wanneer u uw eerste appartement of huis koopt.

huis te koop assebroek

https://be.propenda.com