Boek op zoek
Image default
Woningen

De beste tips voor een geslaagde wandtekening

Wil je je woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte prachtig afwerken met een nieuwe wandtekening? Dat is een goed idee! Natuurlijk zullen de look en feel van de ruimte alleen maar verbeteren als je ook effectief een tekening gebruikt die op je interieur is afgestemd.

Hoe vind je nu de beste wandtekening voor jouw interieur? Hieronder krijg je een duidelijk antwoord op deze vraag, zodat je binnen de kortste keren prachtige muurkunst in huis haalt!

 

3 tips voor een geslaagde wandtekening in je woning

Een wandtekening komt in ongelofelijk veel vershcileldne vormen, kleuren en types, maar als je goed kiest draagt zo’n afbeelding altijd bij aan de algemene uitstraling van de ruimte. Houd bij de zoektocht naar een goede wandtekening zeker rekening met het volgende:

1. Zorg voor een goede basis

Als je zelf een wandtekening maakt, of je die nu tekent of schildert, dan is het belangrijk dat je de basis goed doet. Met basis bedoelen we eigenlijk het frame waarop de tekening gemaakt wordt. Hierbij is het vooral belangrijk dat je de juiste kleuren en vormen kiest, die als het ware de achtergrond vormen van de afbeelding.

Eenmaal die basis is gelegd, is het een stuk gemakkelijker om je afbeelding met specifieke en verfijnde details af te werken. En dat komt de uiteindelijke look en feel van je muurtekening natuurlijk alleen maar ten goede!

 

2. Kies de juiste stijl

Als je zelf een wandtekening maakt of er een laat plaatsen, is het ook essentieel dat je rekening houdt met de huidige inrichting en stijl van je woning. Heb je meubilair dat vooral een landelijke of klassieke indruk teweegbrengt? Of gaat het eerder de industriële of rustieke kant op?

Bij de keuze voor decoratie in elke woonstijl is het belangrijk dat je een passende oplossing vindt – en bij wandtekeningen is dat niet anders. Ga dus op zoek naar wandtekening die bij je interieur passen, of maak er zelf een die qua kleur en vormen goed op je inrichting is afgestemd!

 

3. Bepaal de optimale grootte van de tekening

Ten slotte moet je altijd rekening houden met de invloed van het formaat van een wandtekening op de uiteindelijke uitstraling van je interieur. Hoewel de meeste mensen kiezen voor een grote wandtekening om een kale muur in de woonkamer of slaapkamer wat meer leven in te blazen, is het natuurlijk ook mogelijk om een iets kleinere, minder opvallende afbeelding te gebruiken.

Als het gaat om ruimte en indeling, houd dan rekening met twee zaken: de ruimte die effectief beschikbaar is op je muur en je eigen voorkeur qua indeling. Vind je de balans tussen beide? Dan zal je nieuwe wandtekening vast en zeker bijdragen aan de atmosfeer in je woning!