Boek op zoek
Image default
Woningen

Riolen die verstopt zijn, en hoe je deze kunt ontstoppen.

Riolen die verstopt zijn, en hoe je deze kunt ontstoppen.

Wat veroorzaakt verstopping van rioolleidingen?

Een verstopt riool is een veelvoorkomend verschijnsel dat in elk huis of bedrijf kan voorkomen. Het wordt veroorzaakt door verschillende factoren, maar treedt meestal op als gevolg van onjuist onderhoud of gebruik.

De meest voorkomende oorzaken van rioolverstoppingen zijn:

– Vetophoping bij het koken en andere voedselbereiding, die na verloop van tijd kan verharden en een belemmering kunnen vormen.

– Huishoudelijke artikelen zoals tampons en tandzijde die door het toilet worden gespoeld maar niet afbreken in het water.

– Haar van het baden of douchen dat niet op de juiste manier in de vuilnisbak is gegooid in plaats van in de afvoer

Hoe een rioolleiding te ontstoppen?

Om een rioolbuis te ontstoppen, dient u eerst de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Als het wordt veroorzaakt door vet of haar, kunt u een zuiger gebruiken om het te verwijderen. Als het wordt veroorzaakt door boomwortels, moet u een professionele loodgieter bellen zoals Regioriool.

De beste technieken voor het reinigen van een rioolleiding

Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat uw rioolleidingen niet verstopt zijn. Als ze verstopt zijn, kan het water er niet doorheen stromen. Dit betekent dat het water zich aan het einde van de leidingen gaat ophopen en dat het over uw eigendom zal stromen en overstromen. Als dit eenmaal gebeurt, is het erg moeilijk voor u om al het water in uw leidingen kwijt te raken en heeft u mogelijk professionele hulp nodig om dit te doen.

Het wordt aanbevolen dat u zo snel mogelijk een professionele loodgieter inschakelt als u een verstopping in uw rioolleidingen opmerkt, omdat zij deze mogelijk voor u kunnen ontstoppen voordat het erger wordt.

Hoe te voorkomen dat rioolverstoppingen ooit weer voorkomen?

De beste manier om een riool te ontstoppen is door eerst een plunjer te gebruiken. Dit zal zuigkracht creëren die de verstopping door de afvoer trekt. Als dit niet werkt, kunt u chemische ontstoppers of een slang proberen. U kunt ook een ervaren loodgieter bellen die in staat zal zijn om de verstopping snel te verwijderen en uw sanitair systeem weer volledig te laten werken.

Er zijn veel redenen waarom rioolverstoppingen in Zoetermeer optreden en het is belangrijk om te weten hoe u kunt voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt. Dus moet u uw riool ontstoppen in Zoetermeer? Dan bent u bij Regioriool op het juiste adres!

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-zoetermeer/