Boek op zoek
Image default
Gezondheid

Slaapmedicatie gebruiken en toch uitgerust wakker worden? – Boekopzoek.nl

Heb je moeite om in slaap te komen? De hele nacht doorslapen? Word je ’s ochtends moe wakker, zelfs na het slapen? Mogelijk kunt u baat hebben bij het nemen van slaapmedicatie. Het is echter belangrijk om slaapmedicatie op de juiste manier in te nemen, zodat u er geen nadelige effecten van krijgt of zelfs per ongeluk een overdosis krijgt. Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over het gebruik van slaapmedicatie en toch goed uitgerust in de ochtend!

De twee belangrijkste soorten slaappillen

Wil je slaapmedicatie gebruiken en toch uitgerust wakker worden? Er zijn twee hoofdtypen slaappillen: sedativa-hypnotica, die u helpen in slaap te vallen, en benzodiazepinen, die u helpen in slaap te blijven.
Sedativa-hypnotica werken door de activiteit van je hersenen te vertragen.

Ze kunnen ervoor zorgen dat u zich slaperig, traag of vergeetachtig voelt. Benzodiazepinen werken door de chemicaliën in uw hersenen te beïnvloeden die de slaap- en waakcyclus reguleren. Dit maakt ze een betere optie voor mensen die moeite hebben met inslapen of doorslapen, omdat ze meer kans hebben op een ononderbroken nachtrust terwijl ze hun natuurlijke circadiane ritme behouden.

De twee belangrijkste factoren bij het nemen van slaappillen

De eerste belangrijke factor is het type slaappil dat u kiest. De tweede belangrijke factor is het tijdstip waarop u uw pil inneemt. Als u niet zeker weet welk type slaappil het beste bij u past, vraag het dan aan uw arts. Het kan nuttig zijn om na te denken over wat voor soort slaper je bent – een nachtbraker of een vroege vogel? Zorg er vervolgens voor dat u uw slaappillen altijd inneemt wanneer het bedtijd is – niet voor het slapengaan of midden in de nacht.

Dosering

De dosering van de slaapmedicatie is afhankelijk van het individu, maar moet een uur voor het slapengaan worden ingenomen. Voor kinderen ouder dan zes jaar is de dosis meestal de helft van de dosis voor volwassenen.

U mag de volgende dag geen zware machines bedienen of autorijden als u een sedativum-hypnoticum heeft gebruikt. Als u een langwerkende benzodiazepine gebruikt, overleg dan met uw arts wanneer u weer mag autorijden.

Het is belangrijk om deze medicijnen te nemen zoals voorgeschreven door uw arts, omdat ze verslavend zijn en vaak leiden tot verslaving als ze worden misbruikt of voor langere tijd worden gebruikt zonder toezicht van een medische professional.
Als u problemen heeft met enig aspect van uw leven vanwege slapeloosheid, overleg dan eerst met uw arts over de beschikbare behandelingsopties voor dat probleem.

Ongewenste bijwerkingen en hoe deze te minimaliseren?

Het kan moeilijk zijn om in slaap te vallen, vooral als je moeite hebt om te ontspannen na een lange dag. Dit is wanneer kalmerende middelen van pas komen, omdat ze je zenuwen helpen kalmeren en het gemakkelijker voor je maken om af te drijven. Slaappillen kunnen de volgende ochtend sufheid veroorzaken, dus u kunt ze het beste niet te laat in de avond innemen.

Probeer ze een paar uur voor het slapengaan of ten minste vier uur voor het wakker worden in te nemen. -Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd uw arts voordat u een kalmerend supplement toevoegt, omdat dit de medicijnen die u momenteel gebruikt, kan verstoren.

Contra-indicaties, waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

De meest voorkomende bijwerkingen van Ambien zijn vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, constipatie, depressie en een verhoogd risico op epileptische aanvallen. Het wordt aanbevolen dat mensen niet autorijden of zware machines bedienen tijdens het gebruik van het medicijn.
Het mag niet worden gebruikt door mensen die in het verleden een allergische reactie hebben gehad op sedatieve hypnotica.

Ook als u in het verleden nier- of leverproblemen heeft gehad, kunt u dit medicijn beter niet gebruiken. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, moet u ook uw arts raadplegen voordat u de medicatie inneemt.

Zopiclcon kopen

Zopiclon is een voorgeschreven medicijn dat wordt gebruikt voor de kortdurende behandeling van slapeloosheid. Het wordt niet aanbevolen als langdurige behandeling, omdat het afhankelijkheid kan veroorzaken.

Het is sinds 1993 op de markt en is een van de meest voorgeschreven behandelingen voor slapeloosheid in Europa. Een doosje Zopiclon kopen kan je online doen bij webshops of via de huisarts krijgen. Het actieve ingrediënt, zopiclon, wordt verondersteld te werken door het serotoninegehalte in de hersenen te verhogen, wat helpt bij het bevorderen van ontspanning. Bijwerkingen zijn slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn en verminderde motoriek tijdens de wakkere uren.