Boek op zoek
Image default
Gezondheid

Herstel na een Verdraaide Knie bij Focus Fysiotherapie

Een verdraaide knie kan plotseling ontstaan en leidt vaak tot aanzienlijke pijn en ongemak. Bij Focus Fysiotherapie begrijpen we de gevolgen van een dergelijke blessure en bieden we gespecialiseerde zorg om uw herstel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat gebeurt er bij een Knie Verdraaiing?

Een verdraaide knie ontstaat vaak door een onverwachte draaibeweging of een verkeerde stap, wat schade kan veroorzaken aan de ligamenten, pezen of kraakbeen.

Symptomen: Typische symptomen zijn acute pijn, zwelling, instabiliteit en problemen met het belasten van het aangedane been.

Diagnose van een Knieblessure

Bij Focus Fysiotherapie beginnen we met een grondige evaluatie van uw knie. Dit kan een fysiek onderzoek omvatten en indien nodig beeldvormingstechnieken zoals röntgenfoto’s of MRI-scans om de aard en omvang van de blessure te bepalen.

Uitgebreide Beoordeling: Onze therapeuten voeren een uitgebreide beoordeling uit om een nauwkeurig behandelplan voor u op te stellen.

Behandelopties voor een Verdraaide Knie

We bieden diverse behandelopties aan die specifiek zijn afgestemd op uw situatie:

Rust en Medicatie: In de beginfase is rust cruciaal, samen met ontstekingsremmende medicatie om zwelling en pijn te verminderen.

Fysiotherapie: Gericht op het herstellen van kracht, flexibiliteit en stabiliteit in de knie, wordt er een persoonlijk oefenprogramma voor u samengesteld door onze therapeuten.

Manuele Therapie: Technieken zoals mobilisatie en massage helpen de mobiliteit van de knie te verbeteren en spierspanning te verminderen.

Preventieve Maatregelen voor de Toekomst

Na het herstel is het essentieel om preventieve maatregelen te nemen om herhaling van de blessure te voorkomen. Onze therapeuten geven advies en oefeningen om uw kniegewricht sterk en stabiel te houden.

Voortdurende Ondersteuning: We blijven u ondersteunen, zelfs na uw herstel, om ervoor te zorgen dat uw knie gezond blijft en dat u zonder beperkingen kunt bewegen.

Contact

Heeft u uw knie verdraaid en zoekt u professionele hulp bij het herstel? Neem contact op met Focus Fysiotherapie voor een afspraak. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij uw herstel en om verdere knieproblemen te voorkomen. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie over onze diensten en hoe wij u kunnen ondersteunen.

 

https://focusfysiotherapie.nl/u-heeft-uw-knie-verdraaid-wat-is-er-nodig-om-te-herstellen/