Boek op zoek
Image default
Beauty en verzorging

Professionele cosmetisch arts in Amsterdam nodig?

Heb jij weleens gehoord van een cosmetisch arts in Amsterdam? Vast niet. En heb je daarentegen weleens gehoord van een plastisch chirurg? Dat dan vaak weer wel. Toch zijn deze twee beroepen totaal iets anders en heeft het wel degelijk verschil over welk van de twee beroepen je praat. We gaan je hieronder iets meer vertellen over wat een cosmetisch arts in Amsterdam precies is, wat deze doet en wat het verschil is met een plastisch chirurg. Het grootste verschil tussen een cosmetisch arts in Amsterdam en een plastisch chirurg is eigenlijk het woordje chirurg. Een chirurg snijdt namelijk en een cosmetisch arts niet. Het grootste verschil tussen een cosmetisch arts in Amsterdam en een plastisch chirurg is dus dat de tweede wel snijdt en de eerste niet. Een cosmetisch arts in Amsterdam heeft zich gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, zoals fijne lijntjes in het gezicht en eventuele rimpels. Een cosmetisch arts in Amsterdam werkt ook vooral met botox en fillers, maar kan bijvoorbeeld ook een facelift uitvoeren aan de hand van een speciaal apparaatje.

Wat doet een cosmetisch arts in Amsterdam?

Als we het zo bekijken, kan elke arts zich in Amsterdam eigenlijk een cosmetisch arts noemen. Natuurlijk mag dit niet zomaar en je mag ook niet zomaar met cosmetische producten werken. Als je een cosmetisch arts in Amsterdam wil worden moet je in ieder geval geneeskunde hebben gestudeerd en een aantal cursussen hebben gevolgd, voordat je met botox en fillers aan de slag mag gaan. Daarnaast is het verplicht dat alle cosmetische artsen zich in Amsterdam bij een speciale vereniging laten inschrijven, anders mag je in Nederland niet als cosmetisch arts te werk gaan. Op het moment dat je dus overweegt om een aantal cosmetische ingrepen te laten verrichten, let er dan goed op dat je bij een aangesloten cosmetisch arts in Amsterdam terechtkomt Je kunt hier vragen naar zijn aansluiting bij de vereniging en op het moment dat hij dit niet kan bewijzen, weet je dus dat je met een nepper te maken hebt.

Contact opnemen met een cosmetisch arts?

We hebben je nu verteld wat een cosmetisch arts in Amsterdam precies inhoudt en ook wat hij doet. Of je er gebruik van gaat maken, dat is een keuze die je toch echt zelf moet maken. De middelen die een cosmetisch arts gebruikt zijn over het algemeen heel erg veilig te noemen en de bijwerkingen van bijvoorbeeld botox zijn nihil. Kijk voor meer informatie over een cosmetisch arts in Amsterdam op onze website.

https://rimpelconsult.nl/nl/cosmetisch-arts-amsterdam/