Boek op zoek
Image default
Beauty en verzorging

Het belang van hydratatie

Om te begrijpen hoe moisturizers werken, is het belangrijk om eerst het verschil tussen de drie verschillende types te begrijpen. Emolliënten, bevochtigingsmiddelen en occlusieve ingrediënten zijn de belangrijkste spelers in moisturizer formules. Door elk type te begrijpen, kunt u bepalen welke moisturizer geschikt is voor uw huid.

Verzachtende stoffen: Dit zijn de meest voorkomende ingrediënten in moisturizers. Ze helpen water in de huid vast te houden door een beschermende barrière te vormen op het huidoppervlak om vochtverlies door verdamping te voorkomen. Dit type moisturizer werkt het beste op de vette huid, omdat het een barrière vormt tussen de vette talg en het huidoppervlak, waardoor de overtollige olieproductie wordt verminderd terwijl de poriën toch kunnen blijven ademen. Bevochtigingsmiddelen: Humectanten werken door vocht uit de diepere huidlagen te halen en aan de oppervlakte vast te houden, zodat het beter door de opperhuid kan worden opgenomen. Dit ingrediënt is vooral nuttig voor mensen met een droge of schilferige huid, omdat het vooral bedoeld is om beschadigde cellen te hydrateren in plaats van vochtverlies te voorkomen. Deze ingrediënten zijn ook zeer geschikt voor anti-verouderingsproducten, omdat ze fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen door de dunner wordende cellen op te vullen.

Occlusieven: de meest intense vorm van hydratatie. Een occlusieve moisturizer zorgt voor een dikke beschermende barrière, waardoor vochtverlies wordt geminimaliseerd. Het wordt vaak gebruikt op delen van het lichaam met een dikkere huid, zoals voeten, knieën, ellebogen en handen.

Occlusiva worden ook wel “barrièrecrèmes” genoemd, omdat ze als een barrière werken tussen uw huid en de omgeving. U vindt ze in producten zoals luieruitslagzalf of eczeembehandelingen omdat ze schuren of andere irritaties door vochtverlies helpen voorkomen.

Humectanten helpen vocht in de huid vast te houden.2 Ze worden meestal gebruikt om de hydratatie te verhogen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om vocht in de huid te brengen als deze gedehydrateerd is, en daarom zitten ze in veel van onze hydraterende producten zoals cosrx snail mucin van het koreaanse huidverzorging merk cosrx. Bevochtigingsmiddelen worden gebruikt in combinatie met andere vochtinbrengende ingrediënten en zijn te vinden in glycerine, aloë vera, ureum, sorbitol en alfahydroxyzuren.

https://kocosmo.nl/