Boek op zoek
Image default
Financieel

Goede voornemens voor 2022? Maak het ondernemerschap makkelijker voor jezelf!

Het volgende jaar staat alweer voor de deur. Een jaar dat hopelijk iets minder bewogen gaat zijn dan de voorgaande jaren. In de afgelopen jaren heeft de coronapandemie ons immers in haar greep weten te houden. Hopelijk kunnen alle ondernemers in 2022 wéér vooruit gaan kijken, in plaats van voortdurend rekening te moeten houden met beperkende maatregelen. Wil jij 2022 graag direct goed aftrappen? Dan is het – voor jou als ondernemer – aan te raden om enkele goede voornemens aan te houden. In dit artikel vind je hier enige voor inspiratie.

Besteed zoveel mogelijk werk uit

Ondernemen moet leuk zijn én blijven. Als je teveel hooi op je vork neemt, wordt het ondernemerschap echter een stuk minder leuk. Voldoende reden om zoveel mogelijk werk uit te gaan besteden. De richtlijn die je hiervoor aan kan houden, is de volgende: kan iemand anders iets beter dan dat jij het kan? Besteed het dan uit. Zo kun je bijvoorbeeld salarisadministratie uitbesteden. Iemand anders is hier beter in én vindt dit waarschijnlijk ook leuker om te doen. De tijd die je hiermee weet te besparen, kun je vervolgens aan jouw core business besteden.

Stel een realistisch omzetdoel voor jezelf vast

Ook is het aan te raden om een realistisch omzetdoel vast te stellen. Doe dit per maand, zodat je hier per maand gericht naar toe kunt werken. Weet je het omzetdoel te behalen? Dan is het tijd voor een feestje. Jezelf belonen is iets wat spijtig genoeg de nodige ondernemers vergeten te doen. Je mag absoluut af en toe trots zijn op wat je weet te bereiken.

Neem meer vrije tijd

Als ondernemer zijnde is de neiging groot om maar door te blijven gaan. Logisch ook, aangezien je op die manier van jouw onderneming écht een succes kunt maken. Het advies is echter om de nodige tijd voor jezelf vrij te maken. Die tijd heb je nodig om bij te komen, om te ontspannen en om even de accu op te laden. De vorming van stress – of mogelijk zelfs een burn-out – weet je hier zoveel mogelijk mee te voorkomen.