Boek op zoek
Image default
Financieel

Moet u woning reparaties financieren met een persoonlijke lening?

Thuisreparaties kunnen opduiken wanneer je ze het minst verwacht. En soms kunnen ze erg duur zijn – zo veel dat je niet zomaar op je spaarrekening kunt duiken en het geld eruit kunt halen om hun kosten te dekken. Als uw airconditioning- of verwarmingssysteem bijvoorbeeld stuk gaat, kunt u te maken krijgen met reparaties die meer dan € 10.000 kosten. En als u een nieuw dak nodig heeft vanwege grote schade, kan uw rekening even hoog zijn.

Als u vastzit aan een huisreparatie die u in de loop van de tijd moet terugbetalen, heeft u opties. En een die u misschien wilt overwegen, is een persoonlijke lening. Maar is dat de beste keuze voor het financieren van huisreparaties?

Het voordeel van het gebruik van een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kunt u geld lenen voor welk doel dan ook, en hoe hoger uw kredietscore, hoe groter uw kansen om een betaalbare leenrente te krijgen. Persoonlijke leningen worden ook vaak snel afgesloten, dus u kunt uw geld gemakkelijk binnen een week na goedkeuring (en soms binnen enkele dagen) hebben. Handig als je naar een huisreparatie kijkt die direct aangepakt moet worden.

Bovendien, als u een persoonlijke lening afsluit, zet u over het algemeen een vaste rente vast op het bedrag dat u leent. Dat maakt uw betalingen onder die lening mooi en voorspelbaar, en u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze na verloop van tijd stijgen.

Is er een betere optie?

Een persoonlijke lening kan een geweldige manier om een huisreparatie in een mum van tijd te dekken. Maar voordat u die route bewandelt, is het de moeite waard om te kijken of u tegen uw huis kunt lenen.

Tegenwoordig hebben Nederlandse huiseigenaren veel eigen vermogen in hun huizen om te gebruiken, aangezien de waarde van onroerend goed op nationaal niveau stijgt. En als u leent voor uw huis, loopt u misschien tegen een lagere rente aan dan bij een persoonlijke lening. Wil je bijvoorbeeld iets anders financieren zoals een bedrijf? Dan is het slim om een overname van bedrijf financieren te overwegen via een andere leenvorm.

Dat gezegd hebbende, als u gaat lenen voor uw huis, bent u beter af met een home equity lening dan een home equity kredietlijn, of HELOC. Dat komt omdat leningen met eigen vermogen, zoals persoonlijke leningen, vaste rentetarieven hebben. De rente op een HELOC kan variabel zijn, en dat is op dit moment geen goede zaak. Nu de rente stijgt en u vandaag een HELOC afsluit, kan het in de loop van de tijd duurder worden om af te betalen.

Wat is de betere leenkeuze?

Als u eigen vermogen in uw thuis, kan het lonen om de rente die u krijgt met een persoonlijke lening te vergelijken met een lening met eigen vermogen en te kijken welke het meest concurrerend is. Ook houden sommige mensen niet van het idee om tegen hun huis te lenen en gaan ze liever een ongedekte lening aan, zoals een persoonlijke lening.

Als je kijkt naar vergelijkbare rentetarieven, dan is een persoonlijke lening geen slechte optie is, je kunt het aanbod op spaarbuidel.nl vergelijken. Maar een lening met eigen vermogen kan betekenen dat u veel minder aan rente moet uitgeven, vooral als uw kredietscore niet de beste is, dus zorg ervoor dat u uw keuzes zorgvuldig beoordeelt voordat u beslist hoe u een huisreparatie financiert.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/