Boek op zoek
Image default
Telefonie

Een klacht indienen: manieren om een telefoonnummer op te zoeken

Er zijn mensen die ongelooflijk effectief zijn in het indienen van klachten. Ze lijken instinctief te weten hoe ze hun probleem moeten aanpakken, wat ze moeten zeggen, en wat ze moeten doen om excuses, terugbetalingen of andere bevredigende resultaten te krijgen.

Andere mensen vinden dat ze uiteindelijk gefrustreerd door de telefoon moeten schreeuwen. Dus wat is het dat de eerste groep doet en de tweede niet? Vind hier manieren om een telefoonnummer op te zoeken. Er zijn een aantal eenvoudige regels die u kunt volgen en die uw klachten doeltreffender zullen maken.

Weet wat u wilt bereiken

De meest effectieve klagers zijn degenen die een duidelijk idee hebben van wat ze willen bereiken met hun klacht, en die dat duidelijk uiteenzetten aan de persoon bij wie ze klagen.

Als u uw geld terug wilt voor een product of dienst dat niet aan uw verwachtingen voldoet, zeg dat dan. Als een terugbetaling niet voldoende is, zeg dat dan ook. Als u alleen maar een verontschuldiging wilt, maak dat dan duidelijk. Dit maakt het veel gemakkelijker om uw klacht in behandeling te nemen en ook is de kans groter dat deze naar uw tevredenheid wordt opgelost.

Bedreig de reputatie van het bedrijf

Effectieve klachten dreigen de reputatie van het bedrijf op een of andere manier te schaden.

Niet openlijk; u hoeft niet te zeggen ‘Als u niet reageert, dan maak ik het bekend’. Het volstaat te zeggen: “Ik was heel tevreden over jullie en zou jullie aan al mijn vrienden hebben aanbevolen, maar nu denk ik dat ik dat niet zal doen”.

Hierdoor zal het bedrijf in kwestie zich ervan bewust worden dat u misschien uw vrienden over uw ervaring gaat vertellen of, erger nog, erover gaat praten via sociale media.

Mik hoog en word persoonlijk

De meeste bedrijven hebben een speciale klachtenprocedure. U zult waarschijnlijk een redelijk resultaat krijgen als u die procedure doorloopt.

U krijgt echter op zijn minst hetzelfde antwoord als u de algemeen directeur rechtstreeks met naam en toenaam schrijft of e-mailt. U kunt de gegevens meestal vinden op de website van het bedrijf of via Google.

In het ergste geval zal de PA van de algemeen directeur je brief of e-mail rechtstreeks doorsturen naar de algemene klachtenprocedure. Maar de kans is groot dat de algemeen directeur je e-mail in ieder geval te zien krijgt en dat je een persoonlijk antwoord krijgt.

Gebruik sociale media, vooral als je niet direct een reactie krijgt

Een klacht die via Twitter wordt geuit, vooral met de hashtag van de naam van het bedrijf samen met ‘slechte klantenservice’, zal waarschijnlijk heel snel een reactie krijgen.

De meeste grote bedrijven hebben iemand die Twitter in de gaten houdt voor elk teken van activiteit over hen. Nogmaals, het gaat om reputatieschade. Om de zaak nog meer op de voorgrond te plaatsen, kunt u uw tweet richten aan de algemeen directeur als hij of zij actief is op Twitter, door zijn @handle aan het begin van uw tweet te gebruiken. Zorg ervoor dat u tijd hebt besteed aan het zorgvuldig opstellen van uw tweet om de aard van uw klacht tot uitdrukking te brengen, of om te zeggen hoe lang het heeft geduurd om op uw oorspronkelijke klacht te reageren. Vind gemakkelijk het emailadres van bedrijven via KlantenserviceDirect.nl.

https://klantenservicedirect.nl/