Boek op zoek
Image default
Woning en Tuin

Hoe u een stille verkoop kunt doen in de concurrerende markt van vandaag?

Een stille verkoop is een onroerendgoedtransactie waarbij de verkoper geen reclame maakt voor zijn eigendom of actief om aanbiedingen vraagt. Het is een efficiënte manier om uw huis te verkopen als u in financiële moeilijkheden verkeert, een ongunstig kredietverleden heeft, commissiebetalingen wilt vermijden of haast heeft om te verhuizen. De verkoper zal niet betrokken zijn bij de onderhandelingen en zal geen informatie verstrekken over zichzelf en hun eigendommen. De koper moet tijd besteden aan het leren over de buurt en het onderzoeken van andere vergelijkbare eigenschappen voordat hij een bod uitbrengt.

Stille verkopen zijn niet ongewoon in de vastgoedsector. Hoewel het normaal is om een verkoop te doen met alle bijbehorende papieren en administratieve rompslomp, is er ook de mogelijkheid om een stille verkoop te doen. Dit type verkoop is eigenlijk net als elke andere onroerendgoedtransactie, afgezien van één ding: er is geen lawaai of ophef over. Er zijn geen aanbiedingscontracten om te ondertekenen, geen vertoningen of open huizen en geen inspecties vereist.

Wat zijn de best practices voor succesvolle stille verkoop?

De eerste stap van een succesvolle stille verkoop is om verbinding te maken. Dit zal het vertrouwen van de klant vestigen en hen het gevoel geven dat u een echt persoon bent en niet een of ander gezichtsloos bedrijf. De volgende stap is om een verstandhouding op te bouwen door met hen te praten over hun leven en interesses. Dit zal u helpen inzicht te krijgen in hun behoeften en wensen die kunnen leiden tot toekomstige verkopen. Ten slotte is het belangrijk dat u weet wanneer het beste moment is om de verkoop voor te stellen. Hier zijn meerdere technieken voor, maar de eenvoudigste is wachten op een pauze in het gesprek en hen vragen of ze hulp willen bij alles wat we aanbieden of dat ze op dit moment meer producten nodig hebben.

Een succesvolle stille verkoop is een win-win voor zowel de klant als de verkoper. De klant krijgt wat hij nodig heeft en de verkoper krijgt een commissie of een andere waardevolle beloning. Het maken van een succesvolle stille verkoop is zo eenvoudig als het volgen van deze stappen:

– Ontmoet uw klant persoonlijk om hun behoeften te achterhalen en zorg ervoor dat u hun prioriteiten begrijpt;

– Creëer een verstandhouding door naar hen te vragen, wat ze graag doen buiten het werk, enz;

– Waardevolle producten of diensten aanbieden die aan hun behoeften voldoen en hun verwachtingen overtreffen;

– Presenteer uw product of dienst zonder al te veel te praten; laat ze in hun eigen tijd vragen stellen.