Boek op zoek
Image default
Telefonie

Feiten en fabels over de smartphone batterij

Er zijn veel voorkomende feiten en fabels over het gebruik van de smartphone. Welke zogenaamde tips werken nou wel en welke niet? In deze blog staan de meest voorkomende feiten en fabels.

Een batterij wordt vaker opgeladen dan vroeger?

Het komt steeds vaker voor dat er een extra oplader wordt meegenomen naar werk of school voor het geval dat hij leeg raakt. Het is dan de hoogste tijd om bijvoorbeeld je iPhone 8 batterij vervangen. Het is dan ook een feit dat een smartphone vaker moet worden opgeladen dan vroeger. Vroeger kon een telefoon alleen maar bellen en sms’en. Als je toen een nieuwer model had kon je ook snake spelen. Bij de smartphones van nu komt veel meer kijken dan alleen bellen en sms’en, denk aan applicaties zoals WhatsApp, Facebook, Instagram en internet. De schermen van nu zijn ook veel groter dan eerst dit heeft ook een grote invloed op de levensduur van de batterij. Al deze extra’s zorgen ervoor dat de batterij van een smartphone daadwerkelijk veel sneller leeg raakt. Een handige tip is om de batterij te vervangen wanneer deze slecht werkt. GSM Reparatie Centrum helpt u hier graag bij.

Het helpt om eerst de batterij leeg te maken en dan weer op te laden.

Je moet de smartphone eerst laten leeglopen en vervolgens weer tot 100% op te laden. De grote smartphone merken Samsung en Apple hebben ons verteld dat dit echter niet nodig is. Dus dit is een fabel. Wat echter wel waar is, is dat de smartphone de eerste keer wel tot 100% moet worden opgeladen. Wanneer je de smartphone even tussen door oplaadt en hem bij 60 of 80 % er weer uit haalt is dit geen probleem.

Kan de smartphone een hele nacht aan de lader blijven?

‘S-avonds laat de smartphone aan de lader leggen en hem tot ’s ochtends vroeg laten opladen kan totaal geen kwaad. De originele opladers die worden meegegeven bij aankoop van de smartphone sluiten zelf de stroomtoevoer wanneer de smartphone 100% heeft bereikt. Na nachten aan de oplader hoef je dus niet je Samsung galaxy S8 plus te vervangen. Houd er wel rekening mee dat niet originele opladers niet beschikken over deze functie. Het is dan goed mogelijk dat de oplader of smartphone te warm wordt en dit is schadelijk voor uw smartphone. 

Kan de smartphone gebruikt worden tijdens het opladen?

Er zit totaal geen kwaad in het gebruiken van de smartphone tijdens het opladen. Even door facebook heen scrollen of een berichtje versturen kan geen kwaad. Er is wel een grotere kans op oververhitting van je batterij. Dan is Netflix in Full HD kijken ook niet een slim plan.

Let dus altijd goed op bij het gebruik en opladen van uw smartphone.