Boek op zoek
Image default
Gezondheid

Dry needling fysiotherapie om van je spierknopen af te komen

Heb je wel eens van spierknopen gehoord? Dit zijn kleine, verharde knobbels die je op verschillende spierpunten in je lichaam kunt voelen. Een spierknoop is ook wel een triggerpoint en is een continue verkramping van de spier of een deel ervan. De oorzaken hiervoor kunnen uiteenlopen: van overbelasting tot acuut letsel en van een verkeerde houding tot aan slaaptekort. Het is hoe dan ook belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt bij een spierknoop, want bijbehorende klachten als hoofdpijn, krachtverlies in de armen en benen en spier- en gewrichtspijn zijn geen pretje. Dry needling fysiotherapie kan hierbij een oplossing zijn. Als je in de omgeving van Dordrecht woont, dan is FysiCo Lopez Toorn een praktijk met vele therapeuten in dienst die jou zo snel mogelijk middels deze therapievorm van je klachten afhelpen.

Hoe een behandeling eruitziet

In de ruime en fijne praktijk in Dordrecht is al het benodigde materiaal aanwezig om dry needling fysiotherapie uit te voeren. De fysiotherapeut onderzoekt eerst met jou waar de spierknopen precies zitten en wat de mogelijke oorzaak ervan kan zijn, zodat je deze in de toekomst eventueel kunt voorkomen. Vervolgens worden er voorzichtig kleine accupunctuurnaaldjes in de spierknopen gestoken, waarna een zogenaamde twitch ontstaat: een kleine, sterke aanspanning van de spiervezels, met vervolgens een ontspanning. De fysiotherapeut bepaalt vervolgens samen met jou hoeveel behandelingen er nodig zijn om het meeste en snelste effect teweeg te brengen.

Wees welkom tijdens de ruime openingstijden

Lichamelijke gezondheid gaat voor alles, maar het is begrijpelijk dat je tijdens drukke dagen moeite hebt met het inplannen van een afspraak. Gelukkig is deze praktijk in Dordrecht ook in het weekend en in de ochtend- en vroege avonduren geopend. Je kunt dus ook buiten reguliere werktijden terecht. Denk je dat dry needling fysiotherapie iets voor je is? Wacht dan niet langer en maak een afspraak, zodat je zo snel mogelijk terechtkunt. Alle contactgegevens hiervoor staan op de website.

https://www.fysicodordrecht.nl/