Boek op zoek
Image default
Boeken en Tijdschriften

beste boek over zelfvoorzienend leven

Winter voor de deur. Lange avonden voor de t.v. Of liever een boek? Dromen over zelfvoorzienend leven en daadwerkelijk stappen zetten, wanneer je uit de winterslaap komt. Ben je op zoek naar een zelfvoorzienend leven boek om je te inspireren tijdens de lange winteravonden bij open haard of kachel. Of zoek je een off grid boek als cadeau? 

Wanneer je eenmaal aan het zoeken bent door de boeken over dit onderwerp raak je inmiddels overdondert door het aanbod. Het lijkt wel alsof iedereen zelfvoorzienend wonen wil. 

Soorten boeken over zelfvoorzienend leven

Voor dat je op zoek gaat naar een boek over zelfvoorzienend leven dat je lezen… en dus kopen wilt, wil je weten waarnaar je op zoek bent, toch? 

Je kunt hiervoor jezelf de volgende vragen stellen: 

  • Zoek ik een autobiografisch verhaal ter inspiratie?
  • Of een meer praktisch boek dat het hele spectrum van zelfvoorzienend leven en wonen aanpakt?
  • Misschien wil je een boek dat meer het moestuinieren of permacultuur bespreekt op een toegankelijke manier.
  • Of wil je weten hoe het is om in een tiny-house te wonen
  • En wil je leren hoe je duurzaam bouwen kunt met natuurlijke materialen.

Met antwoord op deze vragen kun je in ieder geval al gerichter zoeken naar een lekker boek waarmee je vooruit kunt. En het maakt de keuze gelijk een stuk makkelijker. In dit artikel: boeken over zelfvoorzienend leven kun je in ieder geval 8 toppers vinden.

De Klassieker

Ik hoef waarschijnlijk niet aan te komen met: Into the wild. Daar hebben we waarschijnlijk allemaal de film al van gezien. Ik snap dat het verfilmd is, een prachtig verhaal. Alleen het einde is wat treurig. Een tranentrekker voor de sentimentele avonturier, maar je leert er weinig van. 

Nee, als je een échte klassieker wilt lezen over een echtpaar dat al in de jaren dertig van de vorige eeuw het leven al over een andere boeg gooide, dan wil je: Een tevreden leven lezen. 

In dit boek krijg je zowel de persoonlijke als sociale ontwikkelingen te lezen. En je vindt er tal van praktische handvatten om off grid je leven op te bouwen. Heerlijk zelfvoorzienend. 

Meer boeken over zelfvoorzienend leven

Dit is natuurlijk niet de enige, en het boek is [hoe actueel ook] behoorlijk gedateerd. Inmiddels zijn er heel wat mensen met een frisse schrijfstijl die makkelijker te lezen is prachtige boeken hebben geschreven. 

Het zou zonde zijn om hier het werk nogmaals te doen, terwijl het in dit artikel: boeken over zelfvoorzienend leven allemaal al voor je gedaan is. 

Dit is zeker een kijkje waard. Ik heb er een paar pareltjes gevonden. Lange winteravonden met warme chocomel en een haardvuur. Here I come. Let’s go read ourselves off the grid!

https://superzelfvoorzienend.nl/boeken-over-zelfvoorzienend-leven