Boek op zoek
Image default
Electronica en Computers

Zo zorg je voor een soepele overstap naar Microsoft 365 Business Premium

Heb je een bedrijf tot 300 medewerkers? Dan heb je de juiste keuze gemaakt om over te stappen naar Microsoft 365 Business Premium. Dit softwarepakket staat bekend om zijn geavanceerde beveiliging. Geen overbodige luxe in een wereld waarbij het beschermen van bedrijfs- en persoonsgevoelige informatie belangrijker is dan ooit. Het komt niet voor niets met regelmaat op het nieuws voorbij. 

Natuurlijk maak je ook bij Microsoft 365 Business Premium gebruik van alle productiviteitsapps die Microsoft 365 biedt. Maar omdat de functionaliteiten zo uitgebreid zijn kunnen we ons voorstellen dat de overstap intimiderend kan zijn. Want waar moet je beginnen en aan welke voorwaarden moet je voldoen voor een soepele overstap? Daarom nemen we je in dit blog mee in de belangrijkste aandachtspunten en hoe je Microsoft 365 Business Premium implementeert. 

Gekozen voor de beste match

Nog voor je tot het implementeren van Microsoft 365 Business Premium komt, is het belangrijk om zeker te weten dat de software past bij jouw organisatie. De software is met name geschikt voor een klein tot middelgroot bedrijf. Met een maximum van 300 gebruikers wil je niet hebben dat een deel van de medewerkers geen gebruik kan maken van de voordelen. Laat je daarom op voorhand informeren door een expert. Niet alleen kijken ze of Microsoft 365 Business Premium de beste match is, maar ook welke aanvullende functionaliteiten niet mogen ontbreken.

Aandachtspunten bij een overstap naar Microsoft 365 Business Premium

Je bent ervan verzekerd dat het pakket de juiste is voor jouw bedrijf. Dan komen we bij de randvoorwaarden voor de implementatie van Microsoft 365 Business Premium. Let onder andere op:

  • Hoeveel medewerkers daadwerkelijk gebruik maken van Microsoft 365 Business Premium. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Heb je de ambitie om te groeien? Neem dit vooral in overweging bij het afnemen van het abonnement. Daarbij kun je ook kijken naar wie er daadwerkelijk gebruik gaan maken van de software.

  • Check of alle apparaten waar Microsoft 365 Business Premium op geïmplementeerd wordt voorzien zijn van Windows 11 of Windows 10 Pro.

  • Werk je al met Azure, Dynamics 365 of Microsoft 365? Dan is het geen enkel probleem om dit te combineren. 

Microsoft 365 Business Premium implementeren

Heb je zelf niet veel ervaring met IT of het uitvoeren van implementaties? Neem dan het zekere voor het onzekere en neem een IT partner in de arm. Zij voeren dit soort implementaties dagelijks uit. Daardoor ben je ervan verzekerd dat dit in één keer goed gebeurd. 

 

Maar het heeft nog een voordeel om de implementatie uit te besteden. Tijdens de implementatie kan gekeken worden naar jouw wensen en behoeften. Zij kunnen meteen aanvullende functionaliteiten meenemen in de implementatie, zodat je optimaal gebruik maakt van Microsoft 365 Business Premium.

 

https://www.cumulusit.nl/microsoft-365/microsoft-365-business-premium/