Boek op zoek
Image default
Gezondheid

Welke klachten kan fysiotherapie bij diabetes op lange termijn helpen verminderen?

Diabetes mellitus is een stofwisselingsziekte van chronische aard. Dit betekent dat genezing niet mogelijk is. Behandeling is dit echter wel. Fysiotherapie bij diabetes kan een groot verschil betekenen in het verloop van de ziekte op de lange termijn. Patiënten met diabetes hebben te maken met een verhoogd bloedglucosegehalte, wat betekent dat er te weinig brandstof gebruikt kan worden door het lichaam. Dit kan tot een scala aan symptomen leiden. Door beweging in het dagelijks leven te integreren, zal de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. 

Bloedglucosewaarden en insulinegevoeligheid aanpakken

Fysiotherapie bij diabetes in het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark, waar ook behandelingen als dry needling in Veenendaal worden verzorgd, betreft een speciaal beweegprogramma met een duur van twaalf weken. Het programma is erop gericht de te hoge glucosewaarden in het bloed aan te pakken en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Zo kunnen zaken als diabetische neuropathie, maar ook hart- en vaatziekten op de lange termijn beter worden voorkomen. Natuurlijk profiteert u ook van alle algemene gevolgen van beweging, zoals gewichtsverlies en een fitter gevoel.

Nieuwe gewoontes in uw dagelijks leven implementeren

Diabetes gaat niet over, maar dankzij behandelingen als fysiotherapie voor diabetes kan de bloedglucose een stuk beter worden gereguleerd. Behandeling van de stofwisselingsziekte is levenslang noodzakelijk. Wat u tijdens het groepsprogramma leert, kunt u thuis in de praktijk brengen. Met uw therapeut, maar ook de betrokken diëtist, bespreekt u het verloop. Na afloop van het programma implementeert u het geleerde in uw dagelijks leven.

Talrijke disciplines onder één dak: het voordeel van een eerstelijnscentrum

Bij het twaalf weken durende traject is een multidisciplinair team betrokken. Ook bij andere behandelingen als neurorevalidatie of dry needling in Veenendaal plukt u daarvan de vruchten. Dankzij de aansluiting bij het eerstelijnscentrum treft u talrijke disciplines onder één dak. Behandelingen als dry needling in Veenendaal betreffen, in tegenstelling tot het beweegprogramma, individuele behandelingen. Voor informatie kunt u contact opnemen met het behandelcentrum.