Boek op zoek
Image default
Gezondheid

Hoe Fysio Eray Helpt bij Schouderbewegingsbeperkingen

Beperkingen in de schouderbeweging kunnen uw dagelijkse activiteiten ernstig belemmeren. Of het nu gaat om het heffen van een arm of het roteren van de schouder, dergelijke problemen vereisen een gerichte behandeling. Bij Fysio Eray beschikken we over de expertise om uw schoudermobiliteit effectief te herstellen.

Oorzaken van Schouderbewegingsbeperkingen

Er zijn diverse oorzaken die kunnen leiden tot bewegingsbeperkingen in de schouder. Enkele veelvoorkomende zijn:

Frozen Shoulder (adhesieve capsulitis): Dit is een aandoening waarbij het schouderkapsel ontstoken raakt, wat resulteert in pijn en een beperkte bewegingsvrijheid.

Rotator Cuff Aandoeningen: Schade aan de rotator cuff, een groep spieren en pezen die de schouder stabiliseren, kan leiden tot pijn en verminderde beweging.

Arthrose: Slijtage van het schoudergewricht kan pijn en stijfheid veroorzaken, wat de bewegingsvrijheid beperkt.

Bursitis: Ontsteking van de slijmbeurs in de schouder kan zwelling en pijn veroorzaken, wat de bewegingsvrijheid belemmert.

Diagnose en Evaluatie

Bij Fysio Eray beginnen we met een grondige evaluatie om de precieze oorzaak van uw schouderklachten vast te stellen. Onze therapeuten voeren een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit en gebruiken indien nodig diagnostische hulpmiddelen zoals echografie of MRI.

Uitgebreide Evaluatie: Een nauwkeurige diagnose is essentieel voor een effectieve behandeling. Wij luisteren naar uw klachten en analyseren uw bewegingspatronen om een volledig beeld te krijgen.

Behandelingsopties

Op basis van de diagnose stellen we een persoonlijk behandelplan op. Onze behandelingen kunnen de volgende elementen bevatten:

Manuele Therapie: Door mobilisatie- en manipulatie-technieken verbeteren we de bewegingsvrijheid van uw schouder.

Oefentherapie: Specifieke oefeningen zijn cruciaal om de kracht en flexibiliteit van de schouder te verbeteren. Onze therapeuten begeleiden u bij gerichte oefeningen die afgestemd zijn op uw klachten.

Pijnmanagement: Wij maken gebruik van technieken zoals dry needling, taping en elektrotherapie om pijn te verminderen en het herstel te versnellen.

Voortgang en Preventie

Het herstel van schouder bewegingsbeperkingen vergt tijd en toewijding. Wij monitoren uw voortgang nauwgezet en passen het behandelplan aan wanneer nodig. Daarnaast voorzien wij u van preventieve tips en oefeningen om toekomstige schouderproblemen te voorkomen.

Contact

Heeft u last van bewegingsbeperkingen in uw schouder? Neem contact op met Fysio Eray voor een afspraak. Onze ervaren therapeuten helpen u graag om uw mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie.

 

https://fysioeray.nl/hoe-kunnen-wij-helpen-bij-een-bewegingsbeperking-van-de-schouder/