Boek op zoek
Image default
Meubels

Welk bureau moet ik aanschaffen voor mijn kantoor thuis?

Door de afgelopen periode met het virus zijn steeds meer mensen vanaf huis gaan werken. De lockdown is weg, maar veel mensen en bedrijven hebben thuiswerken als zeer prettig ervaren. De productiviteit van de werknemers ging omhoog en de werknemers hadden geen last meer met reizen en konden deze tijd aan andere dingen besteden. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar steeds meer mensen gaan meerdere dagen in de week vanuit huis werken en maar enkele dagen naar kantoor. Om goed te werken moet je wel een goede thuiswerkplek hebben met een lekkere bureaustoel en een bureau waar je een laptop op computerbeeldscherm op kan zetten. De vraag is wat voor een bureau kies je nu eigenlijk voor je thuiskantoor? Verder in deze blog lees je alles over de verschillende soorten bureaus en kan je mogelijk een mooie keuze maken.

De standaard bureaus

Bij veel mensen die thuis een werkplek hebben komen de standaard bureaus toe met een tafelblad en vier poten. Natuurlijk niks mis mee, maar er zijn bureaus die wat meer opties en mogelijkheden geven. Deze bureaus zijn over het algemeen wel een stuk goedkoper dan andere soorten bureaus en kan je in vele stijlen en kleuren krijgen. Om de standaardbureaus nog wat extra mogelijkheden te geven kan je er voor kiezen om een bureau met lades aan te schaffen. Deze bureaus hebben of een ingebouwde kast of worden geleverd met een los ladeblok.

Het verstelbare bureau

Dit bureau is ideaal voor de goede zithouding en voor de mensen die hun thuiskantoor met andere mensen in de woning delen. Zo kan iedereen op een goede hoogte werken door de verstelopties. Nu kan je kiezen uit twee soorten verstelbare bureaus. Je kan kiezen voor het zitbureau , maar ook voor het zit sta bureau. Er zijn verstelbare bureaus die je wel in hoogte kan verstellen, maar die je niet als staand bureau kan gebruiken. Er zijn ook bureaus waar dit wel mogelijk is. Zo hoef je niet acht uur lang op een stoel voor je beeldscherm te zitten, maar kan je ook momenten op een dag even staand werken.

Een hoekbureau?

Naast de standaard bureaus en de verstelbare bureaus kan je ook kiezen voor een hoekbureau als thuiswerkplek. Deze bureaus zijn ideaal voor kleinere kamers, omdat deze optimaal gebruik maken van de ruimte. Daarbij geven deze bureaus ook veel ruimte om een beeldscherm en andere kantoorartikelen, zoals printers of documenten te plaatsen. Je kan hoekbureaus krijgen zonder opbergruimte, maar ook met opbergruimte.

Gamebureaus

Deze bureaus zijn niet bedoeld als bureau voor de thuiswerkplek, maar misstaan zeker niet. Deze bureaus geven veel opbergruimte en ruimte om je beeldscherm of andere elektronische apparaten te plaatsen. Ook kan je een mooi bureau krijgen met een led strip waardoor je voor wat meer uitstraling zorgt.