Boek op zoek
Image default
Meubels

Tips om de perfecte garderobekast bij Plaisier uit te zoeken

Het vinden van de juiste balans tussen stijl en functionaliteit tussen je kledingkast en de rest van je slaapkamer meubels kan lastig zijn. Hier is hoe je slaapkamer kledingkast te kiezen in 4 eenvoudige stappen:

We hebben allemaal wellustig gekeken naar ruime en modieus ontworpen garderobes van stylisten en beroemdheden. Voordat u inspiratie opdoet uit hun garderobes en uw eigen garderobe aanschaft, moet u eerst uw voorkeuren begrijpen. Er zijn vele soorten garderobekasten die aan de specifieke eisen van elk individu voldoen. Bekijk de Plaisier garderobekasten.

Soort garderobekast

Een van de eerste beslissingen die u zult moeten nemen, is de keuze tussen een vrijstaande garderobekast en een inbouwkast. Vrijstaande garderobekasten kunnen naar keuze gemakkelijk naar een andere kamer of naar een nieuwe woning worden getransporteerd.

Het alternatief is te kiezen voor uw eigen op maat gemaakte inbouwkast. Hoewel inbouwkasten niet verplaatsbaar zijn en tijd kosten om te ontwerpen en te bouwen, geven ze u ook de vrijheid om de grootte, materialen, kleuren, afwerkingen en opbergaccessoires aan te passen aan uw voorkeuren.

Afmetingen

Controleer de grootte van het beschikbare vloeroppervlak en de hoogte van het plafond voordat u uw kledingkast koopt. U zult ook de hoogte van de kledingstang moeten controleren. Voor blouses, rokken en broeken is een hoogte van 45 centimeter meestal voldoende, terwijl kinderkleding op een hoogte van ongeveer 30 centimeter geplaatst kan worden.

Diepere planken zijn ook aan te raden omdat ze meer opbergruimte bieden. Maar zorg ervoor dat de totale afmeting niet meer dan 15 centimeter is, want uw kleding moet toegankelijk zijn. En natuurlijk mag de kledingkast geen enkele lichtbron in de slaapkamer blokkeren.

Zorg voor voldoende ruimte tussen de rest van uw slaapkamermeubels en de kledingkast, zodat u hem gemakkelijk kunt bewegen en bedienen.

Stijl

Stem de stijl van de kledingkast af op het bestaande thema van uw interieur en al uw slaapkamermeubels. Dit omvat het type afwerking, kleuren en details op de deur.

Kies voor een kledingkast met decoratieve deuren als uw slaapkamer een sierlijk interieur heeft. Voor een strakke, minimalistische look kunt u zelfs kiezen voor een stijlvolle open garderobekast zonder deuren.

Hetzelfde geldt voor de kleuren en afwerkingen van uw kledingkast – kies tinten die goed passen bij het bestaande palet van uw kamer. Zorg ervoor dat de esthetiek van zowel uw kledingkast als uw slaapkamer elkaar aanvullen voor visuele harmonie.

Opbergen

Bepaal welk soort opbergruimte u nodig hebt voor uw kledingcollectie. Stel dat uw garderobe voornamelijk uit jurken en formele kleding bestaat, zorg er dan voor dat u voldoende hangruimte heeft.

Als je garderobe vooral uit accessoires bestaat, kun je het beste kiezen voor meerdere lades. Zo kan je in elke lade verschillende soorten accessoires organiseren.

Een nieuwe garderobe hoeft niet per se een gat in uw portemonnee te slaan. Er zijn verschillende opties op de markt voor verschillende budgetten. Denk dus aan deze belangrijke factoren voordat je een kledingkast voor je slaapkamer kiest, zodat je het beste krijgt! Bekijk hier Rolf Benz.

http://plaisierinterieur.nl