Boek op zoek
Image default
Financieel

Netjes inkomsten en uitgaven bijhouden

Een recent onderzoek heeft laten zien dat een groot deel van Nederlanders die flink wat bezittingen hebben en een spaarpot netjes inkomsten en uitgaven bijhouden. Voor een deel van hun is dit ook de reden waarom ze rijk zijn en beter af dan de meeste Nederlanders.

De gemiddelde huishouden kan ook in een periode van 10 tot 20 jaar aardig wat centjes vergaren. Wat er ook vaak gebeurd is dat de gewone werkende Nederlanders vijf jaar hun geld opsparen en daarna een onderneming starten. Dit kan een onderneming zijn dat bij hun vakgebied past of een onderneming waar ze geld mee denken te maken. Dit zijn ook de Nederlanders die inkomsten en uitgaven bijhouden.

De ondernemingen zijn vaak een succes omdat ze in hun persoonlijk leven al goed inkomsten en uitgaven bijhouden zullen ze dit in hun onderneming ook doen. Nederland telt dan ook veel MKB bedrijven en zelfstandige zonder personeel. Vaak heeft deze groep na 10 tot 20 jaar een aardige fortuin verworven.

Bij de meeste ondernemingen gaat het mis omdat de inkomsten en uitgaven bijhouden niet netjes word gedaan. De onderneming komt in het begin al in de problemen met hoge kosten en is op lange termijn zo niet rendabel. Ondernemers die netjes inkomsten en uitgaven bijhouden hebben veel kans op succes. Vaak is er niks mis met het idee maar alleen met de uitvoering ervan.