Boek op zoek
Image default
Dienstverlening

Maak kennis met het fantastische Australië

Een huwelijksreis Australië dat wordt er een om nooit meer te vergeten! De eerste mensen kwamen maar liefst 60.000 jaar geleden naar Australië. We hebben het dan over de Aboriginals. Heel bijzonder: destijds was het zeeniveau veel lager dan nu. Dat maakte dat er natuurlijke bruggen ontstonden tussen Azië en Australië. Waarschijnlijk was het maar een heel klein stukje varen tussen de twee continenten. Australië werd een land toen de aarde opwarmde, ijs begon te smelten en als gevolg daarvan de zeespiegel ging stijgen. Dat was toen. Nu is Australië een modern, welvarend en uiterst gastvrij land. Je zult je er enorm thuis voelen. In de toeristensector werken zeker 500.000 Australiërs. Steden als Sydney en Melbourne zijn populair. De natuur heeft ook veel te bieden. Denk aan nationaal park Uluru-Kata Tjuta, de koraalriffen, het Willendramerengebied en de Great Ocean Road. 

Met de familie naar Australië

En familiereis Australië is ook van harte aan te bevelen. Heerlijk met z’n allen smullen van de Australische keuken! Wild, vis en inheems fruit zie je volop terug in de gerechten. Vergeet niet een overheerlijk stukje Pavlova te proeven. Dit is een op merengue gebaseerde taart. De naam komt van de Russische balletdanseres Anna Pavlova. In de jaren twintig van de vorige eeuw zou dit gebak speciaal voor haar gemaakt zijn tijdens een tournee door Australië.

Bekende Australische wijnen zijn onder meer:

–          Cabernet

–          Chardonnay

–          Merlot

–          Riesling

–          Sauvignon blanc

–          Semillon

–          Shiraz

–          Pinot noir

Hoogtepunten in Australië

Als jullie als gezin kiezen voor een holiday in Australië, mogen de volgende hoogtepunten niet ontbreken: Adelaide, de Gawler Ranges, Lake Gairdner, Lake Sturt, zwemmen met zeeleeuwen in Baird Bay, wild bewonderen op Kangaroo Island, Flinders Chase National Park, de Barosso wijnregio. En ook het volgende is aan te raden: Hobart, Bruny Island, de gevangenishistorie van Tasmanië, de natuurlijke haven van Strahan, het Gordon Wild Rivers Park, de uitzichten bij Cradle Mountain en een wandelexcursie door Bay of Flies.

 

https://www.allovertours.nl