Boek op zoek
Image default
Dienstverlening

Juridisch hulp bij een ongeval

Krijg snel hulp bij ongeval

Ieder ongeval is er één teveel en een ongeluk gaat u niet in de koude kleren zitten. Dat zien we maar al te vaak in onze zaken bij Schallenberg Letselschade. Ook als u achteraf denkt er goed vanaf te brengen, merken we dat de impact groot is van een ongeluk. Vaak zien we namelijk dat emoties een belangrijke rol spelen na een ongeval. Tegelijkertijd krijgt u te maken met allerlei administratie verplichtingen. Bij Schallenberg Letselschade zijn onze juristen er voor u, om juist dit soort aspecten voor u uit handen te nemen zodat u kunt focussen op datgene wat belangrijk is en dat is uw gezondheid.

Veelvoorkomende schadepost bij ongevallen

Een vaak vergeten schadepost bij ongevallen is die van huishoudelijke hulp. We zien vaak dat na een ernstige ongeval, degene die de schade oploopt thuis moet blijven en niet meer mobiel kan zijn en beperkt is in zijn of haar doen of laten. Simpele werkzaamheden in en rondom het huis kunnen al teveel zijn. Daarom vinden wij dat als u letsel opgelopen heeft, u recht heeft op thuis verzorging of verpleging. Wij ondersteunen u hierbij bijvoorbeeld met aanvragen van hulp bij een thuiszorgorganisatie. De vergoeding die u ervoor moet betalen is afhankelijk van uw inkomen. De eigen bijdrage, kosten dus, kunt u gelukkig verhalen op de veroorzaker van de schade. Het is ook mogelijk dat u kies voor verzorging of hulp door familie of vrienden. Dit noemen we mantelzorg en in dat geval dient de verantwoordelijk ook hiervoor te betalen.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Naast het krijgen van thuiszorg hulp bestaat er ook zoiets als zelfwerkzaamheid. Hiermee bedoelen we dat u in staat bent om klussen zelf te doen in uw huis of tuin. Kunt u dit niet, dan is er sprake van verlies van zelfwerkzaamheid. Omdat u deze klussen niet zelf kunt doen en iemand ervoor moet inhuren, mogen ook deze kosten verhaald worden op de verantwoordelijke partij. Schallenberg Letselschade beoordeeld nauwkeurig hoe uw persoonlijke situatie is zodat we de hoogst mogelijke vergoeding kunnen realiseren. Denk aan woonsituatie, beperkingen en inkomen.

Het verlies van inkomen particulier en zakelijk

Zware verkeersongelukken kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid en dit kan weer leiden tot verlies van inkomsten. Bent u in dienst van een werkgever, dan hebben werkgevers vaak goede voorzieningen getroffen om u hierin te ondersteunen. Via een bedrijfsarts of arbodienst kunnen ze u helpen om u weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Bent u ondernemer en beschikt u over een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering), dan kunt u hier beroep op doen. Ook als u deze niet heeft kunnen wij bij Schallenberg Letselschade alsnog een schadepost opnemen door te kijken naar verlies van omzet en opdrachten.

Vraag een Quickscan aan op onze website

Voor iedereen die te maken heeft met een ongeval, in het verkeer, tijdens het werk, een medische misser of in privé sfeer, kan hij of zij een gratis letselschade Quickscan aanvragen op onze website. U weet direct waar u aan toe bent en of u in aanmerking kan komen voor een vergoeding.

https://schallenberg-letselschade.nl/