Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Hoe verlaag ik de kans op een verkeerde bh-maat?

Het vinden van de juiste bh-maat kan soms aanvoelen als een zoektocht naar een naald in een hooiberg. Met zoveel verschillende stijlen, merken en maatvoeringen is het niet verrassend dat veel vrouwen rondlopen met een bh die niet goed past. Een verkeerde bh-maat kan leiden tot ongemak, pijn en zelfs gezondheidsproblemen. Maar hoe verlaag je nu de kans op een verkeerde bh-maat? Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen.

Ken je lichaam

Het begint allemaal bij het kennen van je eigen lichaam. Veranderingen in gewicht, hormonen, zwangerschap en leeftijd kunnen allemaal invloed hebben op je bh-maat. Het is daarom belangrijk om regelmatig je maat te controleren en niet uit te gaan van de maat die je jaren geleden hebt opgemeten.

Meet regelmatig op

Het is aan te raden om minstens één keer per jaar jezelf op te meten om te zien of je bh-maat veranderd is. Dit kun je thuis doen met een meetlint, maar voor de meest nauwkeurige meting kun je het beste naar een lingeriezaak gaan waar professionals je kunnen helpen.

Gebruik een bh maat calculator

Een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken is een bh maat calculator. Door je maten in te voeren, zoals de omtrek onder je borsten en de omtrek over je borsten, krijg je een indicatie van je bh-maat. Dit is een goed uitgangspunt, maar houd er rekening mee dat de pasvorm per merk kan verschillen.

Begrijp het belang van de juiste pasvorm

Een bh die goed past, biedt niet alleen comfort, maar ook de juiste ondersteuning. De band rond je lichaam moet horizontaal lopen en niet omhoog kruipen aan de achterkant. De cups moeten je borsten volledig omsluiten zonder dat er iets overloopt of dat er ruimtes zijn. De beugels moeten plat tegen je borstkas liggen zonder in je borsten te prikken.

Zoek een gespecialiseerde winkel

Als je merkt dat je moeite hebt met het vinden van de juiste bh-maat, vooral als je een grotere maat nodig hebt, zoek dan een gespecialiseerde lingeriezaak. Naron is een voorbeeld van een lingeriezaak die gespecialiseerd is in bh’s en badmode, vooral voor grote maten. Zij hebben de ervaring en het assortiment om je te helpen de perfecte bh te vinden.

Probeer verschillende stijlen

Niet elke bh-stijl past bij elke borstvorm. Sommige vrouwen hebben baat bij een balconette-bh, terwijl anderen zich prettiger voelen in een full-cup model. Wees niet bang om verschillende stijlen te proberen om te zien welke het beste bij je lichaam past.

Let op de signalen van een slechte pasvorm

Als je bh-bandjes in je schouders snijden, de band aan de achterkant omhoog kruipt, of als je borsten niet goed in de cups passen, dan is het tijd om je maat te heroverwegen. Deze ongemakken wijzen vaak op een verkeerde maat of stijl.

Vraag om advies

Aarzel niet om hulp te vragen. Het personeel in gespecialiseerde lingeriezaken is getraind om je te helpen de juiste bh te vinden. Zij kunnen je begeleiden bij het opmeten en het uitkiezen van de juiste stijl en maat.

Door deze stappen te volgen, kun je de kans op een verkeerde bh-maat aanzienlijk verlagen. Een goed passende bh is essentieel voor je comfort en gezondheid, dus neem de tijd om de juiste maat en stijl te vinden die bij jou past. En vergeet niet, je lichaam verandert, dus blijf jezelf regelmatig opmeten en wees bereid om je bh-collectie bij te werken als dat nodig is.

https://www.naron.nl/