Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Boeken over wijn: alles wat je moet weten

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van wijn? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel nemen we je namelijk mee in de beste boeken over wijn, zodat jij je kennis over deze heerlijke drank kunt vergroten.

Waarom boeken over wijn lezen?

Wijn is een complex product met vele smaken en aroma’s. Om meer te weten te komen over deze eigenschappen van wijn kun je natuurlijk wijn proeven, maar er zijn ook diverse boeken die je wegwijs maken in de wondere wereld van wijn. Hieronder hebben we voor jou onze favoriete boeken op een rijtje gezet die geschikt zijn voor zowel beginners als experts.

The Wine Bible – Karen MacNeil

Dit uitgebreide naslagwerk bevat alles wat je moet weten over wijn. De schrijver neemt je mee op reis door verschillende landen en regio’s en vertelt je daarbij alle belangrijke informatie over druivensoorten, vinificatieprocessen, smaakprofielen en meer. Het boek heeft meer dan 1000 pagina’s en is daarmee een uitstekend referentiewerk voor elke wijnliefhebber.

Wine Folly – Madeline Puckette & Justin Hammack

Wine Folly is een visueel aantrekkelijk boek over wijn. Het bevat prachtige illustraties en infographics die op een duidelijke manier uitleggen hoe je wijn kunt selecteren, proeven en combineren met gerechten. Bijvoorbeeld welke wijn in welk wijnglas het beste tot zijn recht komt en op welke temperatuur je wijn het beste kunt bewaren. Dit boek is dan ook ideaal voor mensen die graag visueel ingesteld zijn.

The World Atlas of Wine – Hugh Johnson & Jancis Robinson

Dit boek neemt je mee op een reis door de hele wereld van wijn. Het is geschreven in samenwerking met meer dan 50 experts en beschrijft uitvoerig de geschiedenis, geografie en klimatologie van elke belangrijke wijnregio. Dit boek is bij uitstek geschikt voor gevorderde wijnliefhebbers die meer willen weten over de achtergronden van hun favoriete wijnen.

Conclusie

Of je nu net begint te ontdekken hoeveel je van wijn houdt, of kunstkenners wil worden, deze selectie van boeken zal jouw passie voor wijn verbeteren of versterken. Er zijn natuurlijk veel boeken over wijn en elke lezer heeft zijn eigen smaak en interessegebieden, maar deze drie boeken zijn geweldige startpunten voor elke wijnliefhebber die zijn of haar kennis over de wereld van wijn wil verdiepen.

Met deze selectie heb jij alles in handen om een echte wijnexpert te worden. Sluit jezelf niet langer buiten van de fascinerende cultuur en smaken van wijn, leer alles wat er te weten valt!