Boek op zoek
Image default
Gezondheid

Hoe niet kunnen eten door stress behandelen?

De behandeling van het verlies van eetlust is afhankelijk van de oorzaak. Uw arts zal waarschijnlijk vragen stellen over hoe vaak u eet, hoe u zich voelt na het eten, of uw gewicht is veranderd of hoe lang uw eetlust een probleem is geweest.

Maar als je niet kunt eten door stress, neem dan gerust eens contact op met Nick de Waard. Hij kan je hier goed bij helpen. Of lees meer in zijn artikel over niet kunnen eten door stress.

Uw arts kan ervoor kiezen om tests uit te voeren, zoals bloedonderzoek of een echografie van uw maag, afhankelijk van de eerste indrukken van uw interview en lichamelijk onderzoek. Tests kunnen helpen bij het identificeren van de oorzaak van uw verlies van eetlust.

Wanneer verlies van eetlust deel uitmaakt van een ernstiger ziekte, kunnen goede voeding en het behouden van een gezond gewicht erg belangrijk zijn voor genezing. Daarom kan een arts er een topprioriteit van maken om u te helpen uw eetlust zo snel mogelijk terug te krijgen.

Afhankelijk van de diagnose kan uw arts de volgende behandelingen aanbevelen:

  • Een beter slaapschema
  • Een speciaal dieet dat helpt om de juiste voeding te behouden
  • Verbeterde zelfzorg
  • Verhoogde fysieke activiteit
  • Medicatie om uw eetlust te vergroten
  • Praat therapie

In sommige gevallen kunt u worden doorverwezen naar een diëtist die u kan helpen bij het plannen van maaltijden en symptoombestrijding. Mogelijk wordt u gevraagd om meerdere kleine maaltijden per dag te eten of om bepaalde voedingsmiddelen weg te laten terwijl u andere toevoegt. Een diëtist kan je ook adviseren over voedingssupplementen die ervoor kunnen zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Een woord van Nick de Waard over niet kunnen eten door stress

“De prognose voor verlies van eetlust hangt sterk af van de oorzaak. Voor sommigen is het een mild probleem dat vanzelf oplost. Voor anderen kan het een ernstig, levensbedreigend probleem worden dat intensief medisch ingrijpen vereist.

Of jij of iemand van wie je houdt geen eetlust heeft, een gebrek aan interesse in eten en afvallen kan eng zijn. Maar negeer het probleem niet als het langer dan een paar dagen aanhoudt.

Het is misschien niet erg, maar het kan ook een teken zijn van een onderliggende aandoening die moet worden behandeld. Praat met uw arts over eventuele veranderingen in eetlust en leer hoe u het probleem het beste kunt aanpakken.”

https://nickdewaard.nl/niet-kunnen-eten-door-stress/