Boek op zoek
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning Den Haag

Chiptuning Den Haag

Het moeilijkste concept om te begrijpen voor de meeste mensen is dat opnieuw chiptunen of opnieuw toewijzen slechts motorafstemming is, zij het dat het elektronisch wordt gedaan in plaats van mechanisch (zoals in de oude dagen van carburateurs en distributeurs).

Een chip is gewoon een elektronisch opslagapparaat dat zich op een printplaat in de ECU (de Engine Control Unit) bevindt. De chip bevat waarden in binaire vorm die de hoofdprocessor van de ECU (een ander apparaat op dezelfde printplaat) kan begrijpen en gebruiken om de motor te besturen.

Elke waarde in de chip wordt op zijn eigen afzonderlijke positie gehouden (bekend als een ‘adres’), en wanneer een auto opnieuw wordt gechipt, veranderen we in feite de waarden op de groepen adressen die het tanken, het ontstekingstijdstip regelen en op turbomotoren, turboboost.

Deze staan ​​bekend als kaarten, vandaar de veelgebruikte term ‘re-mapping’. Deze lijken soms op een terreinkaart zoals hieronder weergegeven. Het zijn deze kaarten die we veranderen om de motor af te stemmen.

Hoe werkt Chiptuning?

De eerste taak die moet worden uitgevoerd wanneer een nieuw ECU- of voertuigtype arriveert, is dat de software-inhoud wordt gelezen en opgeslagen op een pc. Vervolgens worden met behulp van een combinatie van interne software, diepgaande ervaring met motormanagementsoftware en processorinstructiesets de kaarten van belang geïdentificeerd. Engine-analysator, seriële datastroomlezer en een realtime in-circuit-emulator worden vervolgens gebruikt om de kaartinhoud te herschrijven om de vereiste resultaten te bereiken. De nieuwe chipinhoud, compleet met de nodige checksums, wordt dan meestal via de OBD-poort geprogrammeerd. Eerst moet er behoorlijk wat geëxperimenteerd worden totdat de ECU-code wordt begrepen. In dit stadium worden wijzigingen aangebracht en vervolgens op de dyno getest totdat bevredigende resultaten zijn verkregen en vervolgens op de weg getest op rijeigenschappen.

Alleen wanneer prestaties, rijeigenschappen, zuinigheid en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd, worden de upgrades vrijgegeven aan onze klanten en het dealernetwerk. Wil je ook je auto chippen? Dat kan bij Chiptuning Den Haag. Maak vandaag nog een afspaak

 

https://tuning-center.nl