Boek op zoek
Image default
Auto’s en Motoren

Occasion in Harderwijk: leasen of kopen?

Is je huidige auto aan vervanging toe en weet je niet of je een nieuwe auto moet leasen of kopen? Neem een kijkje voor een occasion in Harderwijk. We begrijpen goed dat dit een moeilijke keuze is. In dit artikel gaan we er dieper op in, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 

Je hebt geen spaargeld voor leasen nodig

Het voordeel van het leasen van een tweedehands auto is dat je geen spaargeld nodig hebt. Dit is wel het geval bij de aankoop van een occasion in Harderwijk. Voor een goede tweedehands auto betaal je nog een flink bedrag en niet iedereen heeft dit op zijn bankrekening staan in deze dure tijden. Je bent dan genoodzaakt om te lenen en dan moet je rente betalen. Heb je dus geen spaargeld voor een tweedehands auto? Dan raden we je zeker aan om te leasen, want dan hoef je alleen een vast bedrag per maand te betalen.

 

Bij leasen weet je elke maand wat de kosten zijn

Bij het leasen van een tweedehands auto betaal je maandelijks een vast bedrag. Je betaalt niet alleen voor de auto, maar ook voor reparatiekosten, onderhoudskosten en verzekeringen. Daardoor weet je altijd waar je financieel aan toe bent. Koop je een tweedehands auto? Dan kun je te maken krijgen met financiële verassingen. Je moet namelijk zelf de reparatiekosten en onderhoudskosten betalen.

 

Contractbreuk is duur bij het leasen van een occasion in Harderwijk

Het nadeel van leasen dat is je een contract voor een bepaalde periode moet afsluiten. Vaak is dit een vast contract dat niet gemakkelijk opzegbaar is. Je zit dus wel voor een periode aan de auto vast. Bevalt de auto toch niet helemaal? Dan heb je niet de mogelijkheid om hem in te ruilen. Bij sommige leasebedrijven heb je echter ook de mogelijkheid om een variabel contract af te sluiten. De maandelijkse kosten zijn dan hoger, maar deze contracten zijn wel gemakkelijker opzegbaar. Kijk dus goed wat het beste bij jouw situatie past.

 

Occasion Harderwijk: leasen kan gevolgen hebben voor je hypotheek

Wil je binnenkort een huis kopen? Dan moet je een hypotheek afsluiten en dat is tegenwoordig zeer lastig. Hypotheekverstrekker zijn momenteel zeer kritisch. Dit komt omdat we in lastige economische tijden leven en ze er zeker van willen zijn dat je de maandelijkse hypotheekkosten kunt betalen. Ze kijken bijvoorbeeld naar schulden en ook naar je bezittingen. Rijd je in een leaseauto? Dan kan dit gevolgen hebben voor het hypotheekbedrag.

 

Slotwoorden occasion Harderwijk

Tegenwoordig besluiten steeds meer mensen om particulier te leasen. In deze tekst zijn we ingegaan op de verschillende voordelen en nadelen. Natuurlijk kun je kijken voor een occasion in Harderwijk.