Boek op zoek
Image default
Banen en opleidingen

4 manieren om als programmeur een extra inkomen te verdienen

recruitment consultant

Een van de geweldige dingen van het beroep van programmeur is dat het overal ter wereld kan werken (als het internet was). Maar coderen is niet de enige bron van inkomsten, je kunt aan veel verschillende dingen werken.

U kunt geld verdienen door mensen te helpen of hen te vermaken – dus dit is precies waar u zich op moet concentreren als u extra geld wilt verdienen. En dus … hier zijn 4 manieren om extra inkomen te verdienen als programmeur

1) Opleiding

Het eerste dat u kunt doen, is mensen opleiden. Een manier om dit te doen, is door uw kennis te combineren in één systeem. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan. U kunt een cursus maken die op een van de verschillende platforms kan worden verkocht. Of u kunt uw eigen website maken die cursus- / trainings- of mentoringservices verkoopt voor beginners en werkende IT-professionals.

De inhoud van de cursus kan van alles zijn. Als je goed thuis bent in een bepaald vakgebied of programmeertaal, kun je bijvoorbeeld een cursus maken die mensen de basis leert.

U kunt ook een cursus volgen over meer geavanceerde onderwerpen. Wat geweldig werkt, is wanneer je een onderwerp hebt dat mensen (programmeur) die nieuw zijn in een programmeertaal of framework, tegenkomen.

Door een trainingssessie te creëren, kun je coaching bieden aan mensen die meer hulp nodig hebben. Als mensen u zien als een expert over een bepaald onderwerp, ontvangen ze graag persoonlijke hulp van u.

Dit voegt een andere manier toe om geld te verdienen met een verwijzingsonderzoek.

2) Bloggen

Blogs zijn en zijn al meer dan een decennium populair. Medium is een van de geweldige platforms om een ​​groot publiek te bereiken. Het starten van een blog is eenvoudig. Het is echter nog moeilijker om het doorlopend te onderhouden.

U moet tijd en moeite investeren om nieuwe artikelen of video’s te blijven maken. Je kunt over letterlijk alles bloggen.

Er zijn momenten dat je niet de inspiratie hebt om te schrijven. Op een gegeven moment zul je merken dat je verdrinkt in ideeën, en er zullen momenten zijn dat je niet weet wat je moet schrijven.

Wat handig kan zijn, is het documenteren, niet het maken van uw eigen inhoud. Dit betekent dat je schrijft over wat je doet, in plaats van met verhalen te komen. Op deze manier kom je nooit zonder inhoud te zitten. Hoeveel kunt u verwachten van 100.000 views op Medium? Het antwoord is, zoals altijd, “naar behoren”.

Als bloggen niet jouw pad is, kun je ook een e-book schrijven. Dit kan een goede optie zijn als u niet van permanent schrijven houdt. Of als u teveel over een bepaald onderwerp moet praten.

E-books zijn een prima manier om extra (passief) inkomen te verdienen. Nadat je je boek hebt geschreven, kun je het op je eigen website verkopen, maar het is waarschijnlijker dat je het op een platform als de Amazon Kindle verkoopt.

3) Freelance

Freelancen heeft veel voordelen. U zult niet alleen genieten van flexibele werktijden, maar ook van de vrijheid om te werken waar en wanneer u maar wilt. Is dat niet geweldig?

Het beste hiervan is dat het online aanbieden van uw programmeervaardigheden en -services nog nooit zo eenvoudig is geweest. Een manier om dit te doen, is door via sociale media in contact te komen met bedrijven. Zoek een klein bedrijf dat een nieuwe website nodig heeft of een bestaand project moet worden verbeterd. Als u eenmaal op uw plaats bent en uzelf als een geweldige professional vestigt, heeft u een grotere kans om klanten aan te trekken.

Als u dergelijke bedrijven zelf niet kunt vinden om te werken, kunt u een van de online freelanceplatforms gebruiken. Op deze platforms is er geen tekort aan bestellingen. De concurrentie is echter hevig.

Om een ​​reputatie op deze platforms op te bouwen, zou u moeten overwegen uw prijs te verlagen. Het zal u aanvankelijk niet veel geld opleveren. U moet echter op de lange termijn denken.

Eerst moet je een reputatie opbouwen. Tot die tijd kunt u uw ervaring als ontwikkelaar op deze platforms uitbreiden. Als je eenmaal wat gewicht hebt verdiend in de gemeenschap en onder je leeftijdsgenoten, kun je behoorlijke bedragen verdienen.

4) Programma’s

Van alle items op deze lijst leveren applicaties u waarschijnlijk de meeste winst op. En dat is het enige item op deze lijst dat daadwerkelijk moet worden gecodeerd. Dus als je niet van schrijven of lesgeven houdt, is deze waarschijnlijk meer voor jou.

Om geld te verdienen met apps, moet je een goed idee hebben. Als het idee niet zo goed is, is de kans groot dat er geen geld zal zijn.

Het beste voorbeeld hiervan is Flappy Bird. De app is mogelijk gemaakt door een 13-jarige, want het is zeker niet ingewikkeld. Dit kan zelfs een geweldig startproject voor u zijn als u nieuw bent bij het ontwikkelen van app-games. Het idee van Flappy Bird bleek echter fantastisch te zijn. Hij rapporteerde een advertentie-inkomsten van $ 50.000 per dag in prime time.

Houd er rekening mee dat de meeste apps maar een korte tijd werken, dus op de lange termijn zullen ze waarschijnlijk niet veel inkomsten genereren. Een laatste tip: documenteer het proces van het maken van uw aanvraag. Op deze manier kun je bloggen over de technische problemen waarmee je te maken hebt en tegelijkertijd een applicatie maken.

job consultancy

https://www.globalrecruitment.info/