Boek op zoek
Image default
Woning en Tuin

Zonwering kantoor hoogst noodzakelijk

Niets zo vervelend als een kantoor zonder zonwering. Bezoek daarom snel de website van M+N Projecten. Het inrichten van elk kantoorpand kost geld. Veel geld. En al snel wordt gedacht dat raambekleding voor een kantoorpand een overbodige luxe is. Maar niets is minder waar. Wanneer u in een kantoorpand de zon niet buiten kunt houden, wordt het gebruik van een beeldscherm soms onmogelijk. Wat zeker niet bevorderlijk is voor de continuïteit van de werkzaamheden. Met een zonwerking op kantoor heeft u de hoeveelheid (zon)licht die een ruimte binnenkomt, zelf in de hand.

Zonwering kantoor, in vele soorten

Of u uw werkruimte volledig verlicht wilt hebben, of de voorkeur geeft aan een (deels) verduisterde omgeving met de producten van M + N Projecten is er altijd een praktische oplossing voorhanden.

Zo kunt u kiezen uit veel soorten zonweringen, ook voor uw kantoor. Rolgordijnen, paneelgordijnen, plissés, verticale lamellen, gordijnen of vitrages. Voor welke oplossing u ook kiest en naar welk materiaal uw voorkeur ook uitgaat, M + N Projecten is op dit gebied uw professional.

Waarom zonwering op kantoor?

Zonwering op kantoor is, met name bij de huidige moderne gebouwen, zeer zinvol. Moderne gebouwen bestaan over het algemeen uit glas. Veel glas. Met veel lichtinval tot gevolg. Het geeft een geweldig uitstraling door het perfecte design. Maar het is niet praktisch om een ideale werkomgeving te creëren. Hoe heerlijk we het ook vinden wanneer de zon zich laat zien, wanneer u op uw werk last heeft van de zon, moet er een mogelijkheid zijn om deze deels of volledig buiten te sluiten of wat te temperen. Vooral de reflectie in beeldschermen en de soms hoog oplopende temperaturen zorgen al gauw voor een werkklimaat dat te benauwd en / of te warm is. Met vermoeidheid en / of concentratie problemen tot gevolg.

Goede zonwering kantoor verplicht

Volgens de Nederlandse Arbowet is elke werkgever verplicht een zo goed mogelijk arbeidsomstandighedenbeleid te voeren. Elke medewerker heeft recht op een zo optimaal mogelijke werkplek. Dat betekent:

  • dat er voldoende dag- en/of kunstlicht moet zijn;
  • dat er een verplichte daglichttoetreding moet zijn die gelijk is aan 1/20e van het vloeroppervlak;
  • dat invallend zonlicht door de medewerkers geregeld moet kunnen worden. 

Optimale zonwering kantoor

Er is sprake van een optimale zonwering wanneer voldaan wordt aan 3 aspecten:

  1. Comfort/Veiligheid: elke medewerker moet zich veilig en comfortabel voelen. Een goede brandveiligheid is cruciaal.
  2. Functionaliteit: voorkom hinderlijke schittering door zonlicht en warmte te weren. Te warme en / of benauwde werkomgeving wordt hiermee voorkomen.
  3. Ambiance/Emotie: elke medewerker moet zich prettig voelen in zijn werkomgeving. Voldoende zicht naar buiten is essentieel.

M + N Projecten is uw partner wanneer u op zoek bent naar een geoptimaliseerde werkomgeving. Waardoor uw medewerkers worden gemotiveerd om betere prestaties te leveren.