Boek op zoek
Image default
Hobby en vrije tijd

Zonwerend folie tegen warmte in slaapkamer

De zomer staat voor de deur en ik denk dat de meeste mensen daar behoorlijk naar hebben verlangd. Toch zullen we binnenkort als de thermometer weer boven de 30 graden gaat rijken, vanuit diverse hoeken mensen horen klagen dat he zo warm in huis is dat ze er niet meer van kunnen slapen.

Zonwerend folie tegen warmte

Wij hebben deels de oplossing voor je! De beste oplossing is natuurlijk om een airco aan te schaffen. Dat kost wat, maar dan ben je ook van alles af! Je bepaald zelf hoe koud of warm het in jouw huis is. Maar zoals we al schreven, aan een airco hangt een behoorlijk prijskaartje. Het is gewoonweg niet voor iedereen haalbaar om een airco aan te schaffen. Daarom zoeken mensen naar andere oplossingen om hun woning toch enigzins nog koel te houden tijdens de warme zomerdagen.

 

Houd je slaapkamer koel

Een betaalbare oplossing om je slaapkamer en je gehele woning koeler te houden is het gebruik van zonwerend folie. Zonwerend raamfolie zorgt er namelijk voor dat een deel van het warme zonlicht geblokt wordt. Hierbij behoud je dus wel daglicht en kun je gewoon door je ramen naar buiten kijken. Vergelijk het met een zonnebril. Naast warmte houdt zonwerendfolie ook uv licht tegen. Als je je ramen er mee beplakt en je zou kunnen vergelijken met voorheen dan kan het zo zijn dat het zonwerende folie er voor zorgt dat jouw huis toch zo’n 5 graden kouder blijft dan voorheen. En die vijf graden kan nou net het verschil maken van comfortabel voelen of jezelf niet zo voelen doordat het te warm is.

Waar te koop?

Zonwerend folie kun je gemakkelijk zelf op je ramen aanbrengen. Hiervoor heb je geen expert nodig. Kijk wel eerst even goed of je het juiste raamfolie hebt gekocht. Want er zit verschil tussen folies voor ramen van enkelglas, dubbelglas en hr. Naast warmtewerende glasfolie kun je eventueel ook nog voor verduisteringsfolie gaan. Dit blokt ook de zon, echter blokt deze ook je zicht en zorgt deze ervoor dat het in je slaapkamer of woonkamer echt pikkedonker is. Bij Plakfoliewebshop.nl vind je al deze folies voordelig online en het fijne is dat je elk soort ook nog eens op maat kan laten afsnijden.