Boek op zoek
Image default
Hobby en vrije tijd

Vier creatieve thema’s voor jouw volgende fotoboek

Heb je te veel herinneringen in je hoofd? Vertel je constant een mooi verhaal? Laat dan eens een fotoalbum maken. Hierin verwerk je al die mooie momenten. Blader er samen doorheen met je vrienden, kinderen en collega’s. Het is een creatieve uitdaging waar je nog jarenlang plezier van hebt. Heb jij inspiratie nodig voor het thema van jouw volgende fotoboek? Lees dan snel verder! 

Avonturen op reis

Denk eens terug aan die mooie reis. Komt er één avontuur naar boven of kun je echt niet kiezen? Natuurlijk ga je graag eens terug naar dat fijne moment. Het liefst deel je dit met iedereen. Laat daarom een fotoboek maken met al jouw mooie reizen. Ontwerp meerdere boeken en geef elke reis zijn eigen verhaal. Ook kun je kiezen voor één boek waarin je de lezer meeneemt door al je avonturen. De keuzes zijn eindeloos.

Elk jaar in beeld

Heb je de afgelopen jaren veel meegemaakt? Dan wil je dat waarschijnlijk allemaal even op een rijtje zetten. Zet het in een fotoboek. Verzamel foto’s van vrolijke, maar ook verdrietige momenten. Plak ze in het album en brand los. Vertel een verhaal over al deze mooie momenten. Houd het geordend en deel de hoofdstukken op in verschillende jaartallen. Dit is een goede manier om terug te kijken op alles wat je hebt gedaan.

Jouw eigen kookboek

Gaan er in jouw familie allerlei creatieve recepten rond? Maak dan een kookboek. Het is de perfecte manier om die speciale familierecepten bij elkaar te houden. Ga eens op de thee bij oma of vraag je oom naar zijn beste gerecht. Plan een middag in de keuken en maak alle gerechten klaar. Schiet de mooiste foto’s en schrijf bij elk recept een mooi verhaal. Daar maak je de familie geheid blij mee.

Herinneringen aan die speciale persoon

Tot slot is een fotoboek een perfecte manier om herinneringen op te halen aan een speciaal iemand. Zijn jullie binnen de familie een belangrijk persoon verloren? Zet alle mooie momenten in een fotoboek en maak voor iedereen een eigen exemplaar. Ben je iemand heel erg dankbaar? Verzamel foto’s, schrijf een mooi verhaal en doe het cadeau. Dit laat iemand zich heel erg speciaal voelen.

Zoals je ziet, houd je met een fotoboek al je herinneringen bij elkaar. Ga je voor een kookboek of vertel je liever over al jouw reisavonturen? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Pak dus snel al die mooie foto’s bij elkaar en creëer je eigen fotoboek!