Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Veelgemaakte fouten in interviews

vacatures

Fouten die u moet vermijden bij het solliciteren voor uw droombedrijf.
Veelgemaakte fouten in interviews
De eerste en meest voorkomende fout zijn negatieve beoordelingen van uw vorige werkgevers.
Tweede fout. Lieg niet over uw redenen om uw vorige bedrijf te verlaten, uw salaris en andere belangrijke zaken die in een interview worden gevraagd. Want uiteindelijk zullen ze er vroeg of laat achter komen, en je leugens zullen een onaangename nasmaak achterlaten.
De derde fout is niet te proberen te begrijpen waar de recruiter naar vraagt ​​en antwoorden te geven die niet overeenkomen met de vragen.
De vierde populaire fout is om onvoorbereid voor een interview te verschijnen. Als je voor een sollicitatiegesprek gaat, moet je in ieder geval iets weten over het bedrijf en over de functie waarvoor je solliciteert. Gebruik in ieder geval Google om dergelijke informatie te verduidelijken.
Op welke externe kenmerken van de geïnterviewde letten recruiters primair?
Twee dingen. Het is helemaal niet nodig om duur of volgens de laatste mode gekleed te zijn. Het is echter erg belangrijk om een ​​verzorgd en opgeruimd uiterlijk te hebben: schoon haar, manicure, schone kleding en schoenen. Dit is de eerste. Ten tweede moet uw uiterlijk passen bij het type bedrijf waar u naartoe gaat. Als u een sollicitatiegesprek heeft bij een bank, een financiële sector of een staatsbedrijf, moet u een officieel kledingvoorschrift voor zaken hebben. Als je een interview gaat houden in een of andere creatieve omgeving, dan moet er een passende look zijn: jeans, blouse, enz. Eventuele inconsistenties met deze dresscode en afwijkingen in welke richting dan ook zijn verkeerd en zien er op zijn minst vreemd uit.
Hoe belangrijk is het voor de werkgever om de profielopleiding te zien in het cv van de sollicitant?
Er zijn natuurlijk industrieën waarin dit buitengewoon belangrijk is: bijvoorbeeld de geneeskunde. Er zijn geen doktoren zonder gespecialiseerde opleiding. Of, relatief gezien, financiën, in goede zin. En waarschijnlijk zullen ze nooit een piloot volgen zonder een gespecialiseerde opleiding, zelfs niet voor een junior en voor stageplaatsen. En er zijn industrieën waar het nu niet belangrijk is. Het hangt allemaal af van de industrieën. Ergens is werkervaring belangrijker, en ergens zowel werkervaring als opleiding. Succes!

Nog vacatures

https://vacatures.today/cat_job/

https://www.vindazo.be