Boek op zoek
Image default
Vervoer en transport

Tips tegen veel voorkomende problemen tijdens de verhuizing

Verhuizen kan soms een stressvol karwei zijn. Er zijn namelijk een hoop zaken waar u aan moet denken. Vaak zien we dezelfde problemen die mensen tegen komen bij een verhuizing. Om u dus goed voorbereid op weg te helpen hebben we een aantal zaken voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden. Zo verloopt uw verhuizing zo soepel mogelijk. 

Planning en hulp

Starten met het maken van een planning is het eerste wat u moet doen. Als u van te voren weet wat er precies verhuisd moet worden, weet u waarschijnlijk hoe lang het verhuizen gaat duren. U weet dan ook of het makkelijker is om een verhuisbedrijf in te huren of om hulp te vragen van vrienden en familie. Als u van te voren weet dat er veel zware meubels verhuisd moeten worden, kunt u daar speciale hulp voor regelen van net die ene sterke vriend. Natuurlijk is het ook handig als er karretjes en steekwagentjes geregeld moeten worden. We zien vaak dat hier pas aan wordt gedacht als men er achter komt dat het bankstel toch zwaarder is dan gedacht. 

Lichamelijke klachten

Om even verder in te gaan op dat zware bankstel, een huis staat uiteraard vol met zware objecten. Het is slim om het tillen van zware meubels over te laten aan mensen die het ook echt aan kunnen. Veel mensen krijgen na een verhuizing last van lichamelijke klachten omdat ze toch net die ene zware doos naar boven wilde tillen. Dit is niet handig als u bijvoorbeeld na de verhuizing nog moet gaan klussen in uw nieuwe woning. 

Toch iets meer dan gedacht en het transport

Het is de klassieke opmerking bij een verhuizing: ‘Het is toch iets meer dan gedacht’. Een belangrijke tip die we u mee willen geven is om ook een planning te maken welke meubels eerst verhuisd moeten worden. Als een verhuizing langer duurt dan verwacht, is het fijn dat het bed alvast in de nieuwe woning staat zodat u toch alvast in de nieuwe woning kunt slapen. 
De verhuizing in een dag te volbrengen is natuurlijk ideaal. Hoe kundig u zelf ook bent, het inhuren van een verhuisbedrijf loont echt. Ze zijn natuurlijk gespecialiseerd om een verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Professionele verhuizers denken door hun ervaring eerder aan zaken zoals het meenemen van extra materialen en het inschatten of bijvoorbeeld de bank wel door de gang past. 
Zelf voor alles zorgen tijdens de verhuizing is dus prima te doen, maar om een hoop stress en drukte weg te nemen is het slim om een verhuisbedrijf in te schakelen. Kijk bijvoorbeeld voor een breed aanbod op Fasterverhuizingen.nl. 

https://www.fasterverhuizingen.nl/