Boek op zoek
Image default
Vervoer en transport

Aanhangwagen kopen – hoe kiest u de juiste?

Wilt u een aanhangwagen kopen? Om een exemplaar te kiezen dat u zoveel mogelijk voordelen biedt, is het belangrijk een model te kopen dat op uw wensen en verwachtingen aansluit. Als u voor het eerst een aanhangwagen kopen wilt, kunnen alle mogelijke opties echter best overweldigend zijn. Wij zetten graag een paar tips voor u op een rij die u helpen om het juiste model te kopen. Neem ook eens een kijkje bij Bakker Trailer Parts!

Welk soort aanhangwagen heeft u nodig?

Er zijn veel aanhangwagens waar u uit kunt kiezen. De plateauwagen, de multi-transporter en de gesloten aanhanger worden het meest verkocht. De plateauwagen is zeer geschikt voor bouwwerkzaamheden. Het is eenvoudig te beladen van zowel de achterkant als de zijkant.

De multi-transporter is vergelijkbaar met de plateauwagen, maar biedt nog meer flexibiliteit. Zo heeft het vaak oprijplaten. Een kipper kan bovendien kippen, waardoor lossen van materiaal zeer eenvoudig is.

Een gesloten aanhanger heeft een vaste opbouw of een huifzeil. Een aanhanger met vaste opbouw is zwaarder en relatief duurder dan een aanhanger met huifzeil. Wel biedt het de lading meer bescherming tegen wind, regen en diefstal.

Het formaat van de aanhangwagen

Het is vervelend wanneer uw aanhangwagen net te klein is voor het doel dat u voor ogen had. Hierdoor moet u wellicht vaker heen en weer rijden dan u zou willen of bepaalde spullen passen helemaal niet in de aanhangwagen. Een te grote aanhangwagen kopen, is echter ook niet verstandig. Deze is onnodig zwaar en dit komt uw brandstofverbruik niet ten goede.

Het eenvoudig verkrijgen van aanhangwagen onderdelen

Om uw aanhangwagen in topconditie te houden, zult u versleten aanhangwagen onderdelen tijdig moeten vervangen. Wanneer u een aanhangwagen koopt, is het dan ook belangrijk te overwegen of u er gemakkelijk en voor een goede prijs reserve-onderdelen voor kunt kopen. Al-ko en KNOTT zijn twee producenten die uitstekende remmen en assen op de markt brengen. Als u een aanhangwagen koopt die gebruikmaakt van of compatibel is met aanhangwagen onderdelen van deze producenten, dan is het eenvoudig reserve-onderdelen te vinden, zeker bij een aanhangwagen groothandel.

Bepaal de kwaliteit van de aanhangwagen

Als u een aanhangwagen koopt, wilt u dat deze lang meegaat. Bekijk daarom welke aanhangwagen onderdelen zijn gebruikt om de aanhangwagen te assembleren. Heeft het bijvoorbeeld verlichting van Aspock? Dat is een goed teken, want dit is een toonaangevend merk.