Boek op zoek
Image default
Bedrijven

Steigers worden steeds belangrijker in de bouw

Er wordt veel meer gebouwd en verbouwd dan vroeger, dit zorgt er dus ook voor dat er meer gebruik wordt gemaakt van steigers. Mensen zijn namelijk het nut van steigers in gaan zien. Een steiger zorgt er namelijk dat je op een veilige manier op hoogte te werk kunt gaan. Vroeger werd er nog veel gewerkt met ladders, een ladder kan ook handig zijn maar die is alleen geschikt voor snelle werkzaamheden zoals het ophangen van een lamp of het wassen van de ramen. Hieronder kun je meer lezen over het werken met steigers en wat er allemaal bij komt kijken.

Regels

Wanneer je met steigers gaat werken zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden, deze regels zorgen er namelijk voor dat er op een veilige manier gewerkt wordt met steigers. Een van de regels is bijvoorbeeld dat je steiger in het bezit moet zijn van een veiligheidszegel, deze zegel moet ieder jaar opnieuw worden gehaald. Uiteindelijk wordt de steiger verzegeld aan de hand van een sticker. Wanneer een steiger wordt opgebouwd moet dit ook gebeuren aan de hand van de handleiding van de fabrikant, deze handleiding is aangegeven met stickers op de steiger of staat online.

Werkhoogte

Wanneer je met een steiger gaat werken krijg je ook te maken met een maximale werkhoogte. De maximale werkhoogte voor binnen is vastgesteld op 12 meter, voor buiten is deze iets lager. Buiten max je namelijk op een hoogte van maximaal 8 meter werken, dit komt doordat je buiten te maken krijgt met externe factoren die je dus niet in de hand hebt. Je moet bijvoorbeeld ook altijd de wind in de gaten houden wanneer je met een steiger gaat werken, je mag namelijk tot windkracht 8 werken op een steiger.