Boek op zoek
Image default
Bedrijven

RVS polijsten

Waarom RVS polijsten?

Mensen houden van glanzende dingen. Het zit in ons DNA. Het is een evolutionair artefact uit een tijd dat de glimp van water een baken van overleven was. Vandaag manifesteert onze diepgewortelde obsessie met reflectie zich in onze liefde voor glanzend metaal. Of u nu een felbegeerde klassieke auto wilt herstellen, een antiek wilt renoveren of vernieuwen. Er zijn enkele basisrichtlijnen die u moet volgen om de beste resultaten voor uw project te krijgen. De methode voor het polijsten van RVS is anders dan die van aluminium zoals hierin beschreven.

Geborsteld RVS: de basis

Gereedschappen en technieken die zullen worden gebruikt, zijn afhankelijk van de grootte van het project, de initiële toestand van het staal en het gewenste eindresultaat. Als het staal is bekrast of gedeukt, moet het vóór het polijsten worden voorbereid, zodat er geen oppervlak ontstaat dat de onvolkomenheden benadrukt.

Zorg eerst dat het oppervlak grondig is schoongemaakt. Een eenvoudig reinigingsmiddel kan voldoende zijn. Bij het werken aan een project met bitumenvlekken op het staal, helpt kerosine vaak om de teer met minimale inspanning op te lossen. Als krassen moeten worden verwijderd, kunt u schuurpapier gebruiken dat geleidelijk overgaat van grove tot fijne korrel totdat u een glad, uniform oppervlak krijgt.

Om een ​​professionele afwerking voor het RVS Finish te krijgen, is het belangrijk om een ​​polijstmachine te gebruiken met een constante snelheid en een geschikt schuurmiddel. Welke machines worden gebruikt, hangt af van de aard van uw project. Voor kleinere klussen kunt u een boormachine of dremel met polijsthulpstukken gebruiken. Grotere projecten vereisen echter een slijpmachine met een polijstkussen. Er zijn ook machines die het proces volledig automatiseren.

RVS Polijsten

Wanneer roestvrijstalen plaat wordt geborsteld, ontstaat een patroon van heldere, parallelle lijnen op het RVS. Het creëert decoratieve aantrekkingskracht zonder reflectie en is daarom ideaal voor oppervlakken die worden blootgesteld aan veel zonlicht of felle binnenverlichting. Merk op dat deze afwerking de corrosieweerstand van het RVS vermindert.

Hochglanzpolitur

Spiegeloppervlakken zijn zeer reflecterend en ontstaan ​​wanneer fijnere schuurmiddelen geleidelijk aan de nagellak worden toegevoegd. Dit creëert het glanzende uiterlijk waar wij mensen van houden, terwijl het ook gemakkelijker te reinigen is. In tegenstelling tot geborstelde oppervlakken verbetert een glanzende afwerking de corrosieweerstand van RVS. Polijsten maakt openingen glad waar roestdeeltjes zich anders ophopen. Voor deze afwerking is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle krassen en defecten hebt verwijderd, omdat deze anders op het eindproduct zouden opvallen. Zodra het oppervlak voldoende is voorbereid, kunt u zich concentreren op het polijsten.