Boek op zoek
Image default
Auto’s en Motoren

Rondrijden in de auto met een hondenrek auto

TOPTIPS VOOR HET RIJDEN MET UW HUISDIER
De Highway Code adviseert het gebruik van een “veiligheidsgordeltuig, huisdierendrager, hondenkooi of hondenwacht” om dieren in de auto in bedwang te houden.
Experts geloven dat het gebruik van een kooi of krat in de kofferbak de veiligste manier is om uw huisdier te vervoeren.
Geef uw huisdier niet binnen twee uur na het begin van een lange autorit te eten om wagenziekte te voorkomen.
Pak een favoriet speeltje of deken in om uw huisdier een gevoel van vertrouwdheid te geven.
Gebruik zonweringen op de ramen wanneer het warm is of de zon fel is en laat nooit een huisdier achter in een hete auto.
Draag altijd een grote waterfles (minimaal 5 liter) voor het geval uw huisdier oververhit raakt en in geval van nood snel moet worden gekoeld.
Laat uw huisdier niet rijden met de kop uit het raam hangen, want het is potentieel gevaarlijk en kan letsel veroorzaken.
(Bron: The Company of Animals).
En hoewel het niet gehoorzamen aan de Highway Code geen directe straf met zich meebrengt, kunnen chauffeurs door de politie aan de kant worden gezet en tot 1000 pond worden beboet voor het rijden zonder de juiste controle als hun huisdier hen afleidt.

Dat zou kunnen worden opgevoerd tot het niet te rijden met de nodige zorg en aandacht (onzorgvuldig rijden) die een maximale boete van £ 5.000 en negen strafpunten draagt als de zaak naar de rechter gaat.

In extreme gevallen kan het incident ook leiden tot een rijverbod en een verplichte herkeuring.

Tot overmaat van ramp zal uw verzekeraar waarschijnlijk een uitkering weigeren in geval van een ongeval, waardoor u een aanzienlijke schadevergoedingsrekening overhoudt.

“Maar chauffeurs moeten hun honden goed onder controle houden, of ze kunnen boetes tot 5.000 pond krijgen.

“Rijden met een huisdier kan uw autoverzekering ook ongeldig maken, dat wil zeggen dat u persoonlijk moet betalen voor reparaties in het geval van een schadegeval.

Wist u dat u de wet in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen overtreden als uw hond niet “voldoende beperkt” is wanneer hij met de auto reist?
Of het nu gaat om een bezoek aan de dierenarts of een bezoek aan het strand, de meeste eigenaren nemen hun hond op een bepaald moment mee in de auto. Het is echter bijna vanzelfsprekend dat auto’s gevaarlijk kunnen zijn voor honden als er geen zorg en gezond verstand wordt toegepast.

Vergeet ook niet dat de Highway Code stelt dat automobilisten ervoor moeten zorgen dat honden “op de juiste manier worden ingehouden” tijdens het reizen in de auto.

Hier zijn enkele do’s en don’ts voor het rijden met uw hond, of hij nu op de voorstoel of in de kofferbak zit.

Houd uw hond in bedwang
Gebruik een goede kwaliteit harnas, of een krat of bewaker, om uw hond veilig te houden. Er zijn er veel op de markt, dus doe eerst uw onderzoek of vraag advies aan uw dierenarts.

Draag altijd water
Auto’s kunnen zelfs warm worden als ze in beweging zijn en honden kunnen tijdens lange reizen uitdrogen. U kunt waterbakjes kopen om er zeker van te zijn dat u altijd een drankje bij de hand hebt.

Maak regelmatig stops tijdens lange ritten
Als u van plan bent om voor een lange tijd in de auto te zitten, zorg er dan voor dat u uw reis zo plant dat u voldoende stops kunt maken. Uw hond zal het waarderen dat hij zijn benen kan strekken, kan genieten van een drankje en wat frisse lucht en naar het toilet kan gaan.

Raamschermen gebruiken
Hoewel deze zijn ontworpen voor baby’s en jonge kinderen, kan uw hond er ook baat bij hebben als ze helpen om auto’s koel te houden en direct zonlicht tegen te houden.

Probeer uw hond te helpen ontspannen
Er is niets erger dan reizen met een angstige poep. Doe alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw hond gelukkig, tevreden en comfortabel in uw auto zit. Dit kan net zo eenvoudig zijn als het geven van hun favoriete speelgoed.

Rijd naar leuke plaatsen
Als uw hond alleen maar in de auto naar de dierenarts gaat om de dierenarts te bezoeken, kan hij het in verband brengen met verdriet in plaats van vermaak. Zorg ervoor dat u ook naar plaatsen reist die hij graag bezoekt.

Houd rekening met bewegingsziekte
De meeste honden zullen deze aandoening ontgroeien, maar als u zich zorgen maakt over deze aandoening, ga dan naar uw dierenarts, omdat zij misschien kunnen voorschrijven. Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het feit dat honden minder last hebben als ze naar voren kijken tijdens het rijden.

Laat uw hond uit het raam hangen
Hoewel dit er schattig uitziet, is het zeer gevaarlijk. Onze dierenartsen zijn er getuige van geweest dat honden vreselijke verwondingen opliepen na het raken van een voorbijrijdende auto terwijl ze uit een auto hingen.

Vergeet de airbags uit te schakelen
Als uw hond in een gordel op de voorstoel is bevestigd, moet u de stoel zo ver mogelijk naar achteren verplaatsen en de airbag aan de passagierszijde uitschakelen, omdat deze bij een ongeval meer kwaad dan goed kan doen.

Ramen volledig openen
Het is noodzakelijk om uw hond koel te houden op autoritten, en dit kan worden bereikt door de ramen een beetje te openen om een koele bries te laten circuleren. Maar open ze nooit helemaal, want uw hond kan proberen om eruit te springen.

Neem uw hond overal mee naartoe zonder een ID-tag of microchip.
Volgens de wet moeten honden die naar buiten gaan tegen de tijd dat ze acht weken oud zijn een microchip laten implanteren en een halsband dragen met de naam en het adres van hun eigenaar.

Voer uw hond vlak voor uw reis
Dit kan de buik van uw hond van streek maken en bewegingsziekte veroorzaken, wat het laatste is wat u op een lange reis wilt.

Laat uw hond met rust in een auto
Dit is vooral gevaarlijk op warme dagen. Honden kunnen binnen enkele minuten oververhit raken en een hitteberoerte is een veelvoorkomende oorzaak van de opname in de dierenklinieken en ziekenhuizen van dierenarts Now in de zomer.

Vergeet een voedselvoorraad mee te nemen
Het is wor

https://www.carparts-expert.com/nl/bagage-transport/hondenrekken-scheidingsrekken.html