Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Onvoldoende zichtbaarheid op het web zal verliezen voor KMO’s

  workshops online marketing

Internet is de belangrijkste bron van informatie over lokale bedrijven, maar slechts 44% van de kleine bedrijven heeft websites.

In deze enquête worden lokale bedrijven gedefinieerd als bedrijven in de buurt van de respondenten, zoals restaurants, uitgaansgelegenheden, loodgieters en accountantskantoren.

Voor 63% van de consumenten en eigenaren van kleinere bedrijven lijkt het internet hun eerste stop te zijn om informatie over lokale bedrijven te vinden. 82% van de mensen gebruikt hiervoor zoekmachines. Slechts 44% van de kleine bedrijven heeft echter websites en de helft van hen besteedt minder dan 10% van hun marketingbudget aan online adverteren.

Uit de studie bleek dat het gebruik van online media bij lokaal zoeken toeneemt. Er is echter een groot verschil tussen hoe eigenaren van kleine bedrijven zich als consumenten gedragen en hoe ze hun bedrijven online verkopen. De helft van de respondenten zei dat ze eerst een zoekmachine gebruikten bij het zoeken naar informatie over lokale bedrijven, terwijl 24% van de respondenten eerst voor gele pagina’s (online) koos. 92% zei tevreden te zijn met de resultaten van zoekmachines, hoewel 39% vaak iets bekends niet kon vinden. Op deze manier zullen vergelijkbare gevallen met een sterkere netwerkinvloed waarschijnlijk klanten winnen.

WebDevApp ontdekte dat online zoeken en e-mailnieuwsbrieven de enige groeiende media zijn onder consumenten die op zoek zijn naar lokale producten of diensten. In vergelijking met twee jaar geleden gaven respondenten aan vaker gebruik te maken van zoekmachines en e-mailnieuwsbrieven, terwijl kranten, tijdschriften, direct mail en radio minder gebruik maken.

Van de kleine bedrijven die websites bezitten (minder dan de helft), zijn de meeste bedrijven niet echt tevreden met hun online marketing: 51% van hen denkt dat hun website matig tot zwak presteert bij het aantrekken van nieuwe klanten. Maar slechts 7% is van mening dat het aantrekken van meer klanten om hun website te bezoeken het belangrijkste doel van marketing is. Er wordt heel weinig tijd besteed: 61% van de mensen besteedt minder dan drie uur per week aan het op de markt brengen van hun website.

https://www.webdeveloper.today/2021/12/cms-that-you-can-integrate-with.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html