Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Hoe verzorg je akoestiek binnen een project?

Hoe verzorg je akoestiek binnen een project?

Er zijn veel geluiden die je tijdens het werk kunnen afleiden, bijvoorbeeld collega’s die bellen, overleggen of langs lopen. Dit zijn een aantal voorbeelden en er zijn vast nog veel meer te bedenken. Door goed te plannen hoe je om wil gaan met de akoestiek kun je dit soort overlast voorkomen. Om wat voor kantoor het gaat maakt eigenlijk niet uit, een goede akoestiek is altijd van belang.

 

Hoe creëer je akoestiek?

Projectinrichting begint vaak met de vloer, de wanden en het plafond. Juist bij deze onderdelen is het belangrijk om al rekening te houden met akoestiek. Let je hier niet voldoende op, dan zal je merken dat het project zal bestaan uit grote galmende ruimtes waarin het geluid niet fraai klinkt. Met een tapijt moet je ook oppassen, hiermee kun je geluid dempen waardoor de ruimte hol kan klinken. Je kan elke ruimte direct meer akoestisch laten klinken door het plafond te voorzien van een materiaal dat de geluidsgolven ondersteunt. Dit kan door het materiaal in het plafond te verwerken, maar ook door het implementeren van akoestische plafondeilanden.

 

Akoestiek door meubilair

Akoestiek creëer je niet alleen door middel van een vloer, wand of plafond, dit kan namelijk ook door middel van meubilair. Wanneer je schermen op de bureaus plaatst zal er aanzienlijk minder last van bellende collega’s ervaren worden. Naast dat je minder lawaai binnen krijgt, voeg je ook een stukje privacy toe aan de zitplaatsen. Een ander voorbeeld om een ruimte meer akoestisch te maken is door middel van raambekleding, dit kan in de vorm van een gordijn of plissé. Allerlaatst heeft de verlichting ook invloed, hierbij adviseren we een lamp die in een akoestische kom zit.

 

Losse ruimte

Wanneer een geoptimaliseerde akoestiek binnen het kantoor nog niet genoeg is, kan er ook voor gekozen worden om aparte ruimtes in te richten. Tegenwoordig is een hokje om te bellen enorm populair. Zo’n soort hokje staat ook wel bekend als een belcel. Een belcel kan gebruikt worden om in te telefoneren, of video calls bij te wonen. Zo kan de beller zich optimaal focussen op het gesprek en hoeft het andere personeel niet afgeleid te worden. Deze modules zijn enorm populair, dus er zijn eindeloze mogelijke keuzes op het gebied van materiaal en kleur

 

Hulp bij het akoestisch maken

Wanneer een ruimte akoestisch gemaakt moet worden raden wij een professionele partij aan. Deze partij kan helpen bij de inrichting van een project. Zo kan er geprofiteerd worden van de ervaring van de professionele partij en wordt er ook tijd bespaart.

 

https://katoprojecten.nl/