Boek op zoek
Image default
Vakantie

Hoe gaan we de klimaatverandering tegen?

De natuur, het is een belangrijk stuk van onze aarde waar we niet van af willen. Niet alleen omdat het mooi is, maar ook omdat het ons helpt met eten en met onze kwaliteit aan leven. Alleen maken wij het zelf kapot, omdat we met de CO2 uitstoot de klimaat van de aarde veranderen. Dit heeft niet alleen de nadeel dat de natuur het moeilijker gaat hebben, maar ook dat wij meer natuurrampen gaan zien. Gelukkig kunnen we er wat aan doen, zoals onze gewoontes veranderen, maar wat nog effectiever is wetten. Neem bijvoorbeeld een milieusticker Frankrijk, met een milieu onvriendelijke auto mag je specifieke gebieden niet in!

Wetten en de markt veranderen

Wij als inwoners kunnen moeilijk anderen overtuigen om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Zeker bedrijven die met fabrieken te werk gaan, of mensen die dagelijks de auto nodig hebben om naar werk te gaan. Wat wel zou werken zijn wetten, zoals dat auto’s niet veel mogen uitstoten en dat bedrijven maar een bepaald aantal aan CO2 mag uitstoten. De voorbeeld van vorige alinea is een geweldig idee, maak gebieden alleen toegankelijk voor voertuigen die milieuvriendelijk zijn. Verder ligt de CO2 groot aan wat wij als mensen willen, we willen het beste zo snel mogelijk, en dat kan veel CO2 introduceren in de lucht!

Buiten Europa moet veel veranderen

Hoewel Europa veel uitstoot en dus veel moet veranderen door met z’n allen afspraken en wetten te maken die werken voor ons allemaal, zijn wij niet de enige. Er zijn minstens twee grote landen die snel in mijn gedachte komen: Dat zijn de Verenigde Staten en China. Die twee hebben veel fabrieken, veel auto’s, en hebben niet als doel om energievriendelijk, gas vriendelijk of CO2 vriendelijk te zijn. Als landen zouden we wereldwijd elkaar moeten helpen om manieren te vinden hoe we de CO2 zo laag mogelijk houden. Zo kunnen we in de toekomst toch comfortabel leven.