Boek op zoek
Image default
Entertainment

Het leuke aan babyshower invulkaarten

Babyshowers zijn een prachtige manier om de komst van een nieuwe baby te vieren. Het samenkomen van vrienden en familie, het geven van cadeautjes en het delen van mooie momenten maken deze gelegenheid bijzonder. Een van de meest populaire activiteiten tijdens een babyshower is het invullen van invulkaarten. Deze kaarten zijn niet alleen leuk om in te vullen, maar vormen ook een waardevolle herinnering voor de aanstaande ouders. In deze blog bespreken we verschillende soorten babyshowerinvulkaarten en geven we tips om de perfecte set te kiezen voor jouw feest en hierdoor een leuke babyshower organiseren.

1. Wenskaarten voor de Baby

Wenskaarten zijn een klassieke keuze voor babyshowers. Gasten kunnen hun beste wensen, adviezen en hoop voor de toekomst van de baby opschrijven. Deze kaarten worden vaak bewaard in een speciaal doosje of boek en kunnen jaren later nog worden doorgelezen.

Voorbeeldvragen op wenskaarten:

 • “Mijn wens voor jou is…”
 • “Ik hoop dat je net zo … wordt als je ouders.”
 • “Een advies voor je ouders is…”

2. Advieskaarten voor de Ouders

Ouderschap kan een uitdagende reis zijn, vooral voor nieuwe ouders. Advieskaarten bieden gasten de mogelijkheid om hun beste tips en adviezen te delen. Dit kan variëren van praktische tips tot meer filosofische adviezen over opvoeding.

Voorbeeldvragen op advieskaarten:

 • “Het beste advies dat ik je kan geven is…”
 • “Vergeet niet om…”
 • “Wat ik zelf graag eerder had geweten is…”

3. Voorspellingkaarten

Voorspellingkaarten zijn een leuke manier om een spelelement toe te voegen aan de babyshower. Gasten kunnen hun voorspellingen opschrijven over de baby, zoals de geboortedatum, gewicht, lengte, en zelfs welk beroep de baby later zal hebben. Dit is super leuk om neer te zetten op alle babyshower invulkaarten

Voorbeeldvragen op voorspellingkaarten:

 • “Ik denk dat de baby geboren wordt op…”
 • “Het geboortegewicht zal zijn…”
 • “De baby zal later een … worden.”

4. Naam Suggestiekaarten

Als de ouders de naam van de baby nog niet hebben gekozen, kunnen naam suggestiekaarten een leuke en nuttige toevoeging zijn. Gasten kunnen hun favoriete namen opschrijven, wat soms tot verrassende en inspirerende ideeën kan leiden.

Voorbeeldvragen op naam suggestiekaarten:

 • “Jongensnaam suggestie: …”
 • “Meisjesnaam suggestie: …”
 • “Unisex naam suggestie: …”

5. Bedankkaartjes

Hoewel bedankkaartjes meestal na de babyshower worden verstuurd, kunnen gasten ook een korte boodschap van dankbaarheid en steun opschrijven die tijdens het feest aan de ouders wordt gegeven. Dit kan een mooie manier zijn om de liefde en steun van vrienden en familie te benadrukken.

Voorbeeldvragen op bedankkaartjes:

 • “Dankjewel voor het delen van deze speciale dag met ons!”
 • “Jullie gaan geweldige ouders zijn omdat…”
 • “Bedankt voor jullie liefde en steun.”

Tips voor het Kiezen van de Juiste Invulkaarten

1. Thema en Stijl: Kies invulkaarten die passen bij het thema en de stijl van de babyshower. Dit zorgt voor een samenhangende en visueel aantrekkelijke ervaring.

2. Diversiteit in Vragen: Zorg voor een mix van verschillende soorten kaarten om de gasten betrokken en vermaakt te houden. Dit zorgt ook voor een rijkdom aan herinneringen en adviezen voor de ouders.

3. Kwaliteit van de Kaarten: Investeer in kaarten van goede kwaliteit die bestand zijn tegen de tand des tijds. Dit maakt het makkelijker voor de ouders om ze te bewaren en er later van te genieten.

4. Voorzie in genoeg schrijfmateriaal: Zorg voor voldoende pennen, stiften en eventueel decoratiemateriaal zodat gasten hun kaarten kunnen personaliseren.

Conclusie

Invulkaarten zijn een waardevolle en geliefde traditie op babyshowers. Ze bieden gasten de kans om hun liefde, adviezen en voorspellingen te delen, en geven de aanstaande ouders een schat aan herinneringen om te koesteren. Door de juiste kaarten te kiezen en deze op een leuke en georganiseerde manier te presenteren, kun je bijdragen aan een onvergetelijke babyshower. Veel plezier met de voorbereidingen en geniet van deze bijzondere tijd!

https://babyshowersss.nl